Categorie Je kind 3-5 jaar

De aardbeienharttaart
Je kind 3-5 jaar

De aardbeienharttaart

Een jubileum, een feest ... waarom maak je geen heerlijke aardbeientaart in de vorm van een hart? Met de mooie vormen van verschillende vormen die tegenwoordig bestaan, is het een makkie. Trouwens, het is je kleine kok die eraan vasthoudt, met jouw hulp natuurlijk. Ingrediënten: 1 bevroren zandgebakdeeg 700 g aardbeien 1 knopboter.

Lees Verder

Uw kind 3-5 jaar

De kroon van papier-maché

Hier is een doe-het-zelf 100% gerecycled om je liefdes te bekronen! Deze krans van papier-maché is gemakkelijk te maken en gaat karton. Video-uitleg met Coralie. Materiaal: Karton Papieren handdoeken Lijm Verf of verfspuit Cutter Nietmachine Regel Papierpotlood Decoraties: juwelen, gouddraad, pijpenrager, glitter, dubbelzijdig ... Realisatie: 1- Teken op een karton een strook van ongeveer 8 cm breed.
Lees Verder
Uw kind 3-5 jaar

De karamelroom

Yum! De karamelcrème, jong en oud is er dol op. Hier is een eenvoudig recept om te bereiden met je kleine kok. Volg gewoon de stappen ... en presto, we genieten! Ingrediënten 6 eieren 75 cl melk 125 g basterdsuiker (bij voorkeur riet) karamel al klaar 1 vanillestokje. Stap 1 • Vraag uw kok om de melk in een pan te gieten.
Lees Verder
Uw kind 3-5 jaar

De boerderij in zoutdeeg

Maak een foto van het collectieve meesterwerk. • Zie het recept voor het zoutdeeg • Deel een missie uit voor elk: maak de koe of het varken, de kip en de kuikens, het konijn, de boer ... • Twee kinderen tekenen een decor op een A3-vel: een boerderij, bomen, een pad en een eendenvijver.
Lees Verder
Uw kind 3-5 jaar

Chocoladefondue

Wil je een dessert 100% goed humeur? Wat als je een chocoladefondue hebt gemaakt? Je leerlingkok helpt je graag ... gewoon voor het plezier van je vingers likken! Ingrediënten 50 cl crème fraîche 500 g pure chocolade Voor de dips: houten picks fruit naar keuze: ananas, appels, peren, kiwi's, bananen, sinaasappels, enz.
Lees Verder
Uw kind 3-5 jaar

De mierenhoop observatie

En als je genoten hebt van de mooie dagen om een ​​mierenhoopobservatie te doen met je kinderen? Een idee van doe-het-zelf eenvoudig te realiseren en dat je ontluikende natuuronderzoekers dol zullen zijn! Materiaal 1 lege plastic fles een steen die in de fles kan worden gebracht een dienblad een schop een trechter een doek van de plastic film een ​​klein stukje sponsbroodkruimels Stap 1 Knip de bodem van de fles uit en plaats deze daar steen.
Lees Verder
Je kind 3-5 jaar

The Boat of Marius: aflevering 3

Marius heeft maar één schat: zijn boot! Maar deze is verdwenen. Alleen luisterend naar zijn moed, gaat de kleine jongen hem zoeken op de boot van Stéfano. Zal hij zijn boot vinden? Lees snel het einde van het verhaal. Marius weigerde naar Stéfano te luisteren. Hij trok de boot over het zand. De man probeerde hem te stoppen.
Lees Verder
Uw kind 3-5 jaar

De distributie van speelgoed

Geïnspireerd door de pedagogiek van Antoine de la Garanderie, een spel om te leren delen en problemen op te lossen door alleen zorgen te maken over de instructies ... zonder zijn gevoelens te betrekken! Hoogtepunten Notie van delen, verband tussen wiskundig probleem en het echte leven, visuele evocatie Wanneer ze beginnen met wiskundige problemen, haasten sommige kinderen zich naar operaties zonder de tijd te nemen om de geschiedenis van het probleem te bespreken en vinden ze daarom niet de juiste weg naar het antwoord.
Lees Verder
Uw kind 3-5 jaar

Kroon van prins en prinses

Verjaardagsfeest of carnaval, kroon je prins of je prinses voor een dag! De kroon van hun dromen bereiken is eenvoudig met de uitleg van Coralie in deze video. Materiaal: Kleurrijk karton Hartvormig confetti of calqueerpapier (met hartvormig patroon) Dubbelzijdig plakband Lijm Juwelen Lint Liniaal Schaar Nietmachine Realisatie: Trek twee stroken van 5 tot 6 cm breed op het karton.
Lees Verder
Uw kind 3-5 jaar

De familie Suricate

Wat doen we vandaag? Volg een rondreis door Afrika en bekijk de Suricate Family-dvd! Ze zijn zo schattig. Wat is geschiedenis? Het leven is zwaar in de Afrikaanse Kalahari-woestijn. Hier wonen Kolo, de baby van de meerkat en zijn geweldige familie. Met zijn grote broer leert Kolo een schorpioen te slikken zonder te worden gebeten, om de adelaar of de cobra te ontsnappen, nooit ver.
Lees Verder
Uw kind 3-5 jaar

Help haar de lente te ontdekken

Luister naar de vogels, bewonder de knoppen, kies een bloem ... het ruikt naar de lente! Waar wachten we op om wat frisse lucht te krijgen? Onze tips en goede ideeën om hem te helpen genieten van dit mooie seizoen. Kijk naar de knoppen en bloemen ... Waar? Laat uw kind in de tuin, op het plein of in het bos de knoppen zien naarmate de dagen verstrijken.
Lees Verder
Je kind 3-5 jaar

The Ice Age 4, Continental Drift

Wat een genot om het fijne team te vinden! Scrat de eekhoorn, Manny de mammoet, Diego de tijger en Sid de luie worden in dit nieuwe avontuur geconfronteerd met een planetaire catastrofe: de drift van de continenten .... Wiens fout? Een kras natuurlijk! Om te sterven van het lachen! Voor je kleine cinefiel vanaf 4 jaar.
Lees Verder
Uw kind 3-5 jaar

Help hem de geuren te ontdekken

Vanilla? Humm, een genot! Ammoniak? Ja, het prikt in de ogen! En paardenmest, kaneel, roquefort ... ruikt het goed of slecht? Het hangt allemaal af van de woorden en afbeeldingen die bij die geuren horen. Voelen, dat kan ook worden geleerd. Maak uw reukbagage Om te voelen, is het vooral het brein dat werkt.
Lees Verder
Je kind 3-5 jaar

Help hem de val te ontdekken

Er zijn dingen aan de hand in de herfst! Bladeren vliegen, paddenstoelen die hout ruiken, hete kastanjes ... Je peuter heeft zo'n vermogen om over alles verrast te zijn, het zou zonde zijn om niet te genieten ... hem te verbazen. Natuur: een mooie les in het leven Door de natuur te observeren, behandelt uw kind de belangrijkste thema's van het leven: geboorte, dood, tijdsverloop.
Lees Verder
Je kind 3-5 jaar

The Legend of Despeyreaux

The Legend of Despereaux, het verhaal van een kleine muis met moed zo groot als zijn oren, is in de kamers. En wij, wij houden van ... Waar komt het verhaal van de legende van Despereaux vandaan? Er was eens ... een kinderverhaal dat meteen een succes was. The Tale of Despereaux, van de Amerikaanse Kate Di Camillo, is sinds de release in 2003 een klassieker geworden.
Lees Verder
Uw kind 3-5 jaar

Zomer Lucite

Na een of twee dagen vakantie is uw kind bedekt met kleine rode puistjes, voornamelijk op de armen, op de borst en op de schouders ... Is dit een allergie? De beroemde zomer Lucite is zeldzaam in de jonger dan 10 jaar, maar niet onmogelijk. Na een of twee dagen vakantie is uw kind bedekt met kleine rode puistjes, voornamelijk op de armen, op de borst en op de schouders ... Is dit een allergie?
Lees Verder
Je kind 3-5 jaar

Help hem de winter te ontdekken

De sneeuw valt en rolt tot een bal, de welverdiende warme chocolademelk, het knetterende vuur, de melancholische verhalen ... De winter is sterk in prachtige sensaties voor je kleintje. Leer hem het te waarderen. Proef de geneugten van sneeuw Waar? Eerst warm thuis! Je peuter wacht er zo ongeduldig op!
Lees Verder
Je kind 3-5 jaar

De leraar houdt er niet van!

'S Morgens sleept uw ​​schooljongen zijn voeten ...' s Avonds verlaat hij als eerste de klas. Hij besloot dat zijn minnares hem niet mocht. Sindsdien geniet je kind niet meer zo vaak van school als voorheen. En ik, en ik, en ik. Je kind ontdekt het leven in een groep en wordt geconfronteerd met dertig kameraden, waarmee hij zichzelf kan vergelijken.
Lees Verder
Uw kind 3-5 jaar

Hinkelen

Een klassieke speeltuin die uw kind zal verrukken. • Teken het Earth-vak in krijt en vervolgens in vak 1, 2 en 3. Teken vervolgens vak 4 en 5 naast elkaar en teken vak 6 helemaal alleen en opnieuw naast elkaar. vakken 7 en 8. Teken tenslotte de vakken Hell en Sky op een rij.
Lees Verder
Je kind 3-5 jaar

Help hem de zomer te ontdekken

De smaak van zout water op de huid, de insecten onder het gras, de sterren in de hete en geurende nacht ... het is tijd om te gaan verkennen en games aan te bieden zoals de zoutoogst, het circuit om boomstammen of de observatie van insecten of sterren. Vergelijk zeewater en zoet water Waar?
Lees Verder
Uw kind 3-5 jaar

De Montessori-methode, hoe werkt het?

Het helpen van het kind om zelf te leren en hem vertrouwen te geven door hem in zijn eigen tempo te laten evolueren, zijn de basisprincipes van de Montessori-methode. Keer terug naar deze manier van onderwijs die het kind in het midden van zijn pedagogie plaatst. 1. The Inspirer: Maria Montessori (1870-1952) Deze Italiaan begint haar carrière in een psychiatrisch ziekenhuis voor kinderen.
Lees Verder