Categorie Uw kind 1-3 jaar

Oudsten zijn conformistisch
Uw kind 1-3 jaar

Oudsten zijn conformistisch

Ouderen zijn conformistisch Wat de kinderarts zegt Wanneer een tweede kind arriveert, wil de oudste de dominante positie die hij bekleedde niet loslaten. Hij zal er alles aan doen om zijn verworven voordelen te verdedigen. Opgroeiend houdt hij dit wantrouwen voor nieuwheid, voor wat een beetje teveel beweegt en de gevestigde orde zou kunnen bedreigen.

Lees Verder

Uw kind 1-3 jaar

Het strand is niet zijn ding ...

Je stelde je peuter blij voor om door het water te waden en taarten te maken. Bedrog, hij lijkt het strand helemaal niet te waarderen! Hoe kan hij hem helpen beter van de vakantie te genieten? Het probleem Het zand brandt, de zon verblindt. Hij haat zijn hoed en geeft room. En de zee ... daar is hij echt bang voor!
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

Waarvoor is de boetseerklei goed?

Op dezelfde manier als kleurpotloden of stiften, is boetseerklei een klassieker uit de moederjaren en zelfs daarvoor! Universeel, tijdloos en zo gevarieerd, boetseerklei blijft een van de favoriete spellen van de kleintjes. Het is gek wat het je jonge artiest kan brengen! Modelleerklei, ideaal voor het ontwikkelen van aanraking en fijne motoriek Net als klei, zoutdeeg of klei, is boetseerklei een uitstekende manipulatieve activiteit.
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

Schilderen ... een ontwaaktool

Mengsel, plons ... Alles wat je terroriseert in het schilderij is het plezier van je jonge kunstenaar. En het is vooral een manier van expressie die bijdraagt ​​aan het ontwaken ervan. Natuurlijk kunt u dit beslissen: aangezien hij binnenkort het grootste deel van zijn tijd aan de kleuterschool zal besteden, is er geen reden voor u om het grootste deel van uw dag, vandaag, door te brengen om zijn overstromingen op te ruimen artistiek ... maar je zou hem dan een manier van expressie ontnemen die bijdraagt ​​aan zijn ontwaken.
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

Taal: stimuleer het net genoeg

Eerste woorden, kleine verhalen ... terwijl je taal leert, ben je de bevoorrechte gesprekspartner van je kleintje. En hij wacht op antwoorden op vooruitgang. Hier is hoe het te helpen van 1 tot 3 jaar oud. Rond 12-18 maanden: de voortgang van je peuter Hier eindelijk, deze eerste woorden begiftigd met betekenis!
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

Dutje: instructies voor gebruik

Deze vroege middagpauze is een bron van vele voordelen voor uw kind. Wat zijn de voordelen voor een dutje? Hoe lang moet het duren? Wat als hij weigert een pauze te nemen? Het advies van onze specialisten. Slapen, een belangrijk moment voor uw kind ... maar niet altijd gemakkelijk te beheren.
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

TV is niet altijd een makkie

Dit is de titel van de campagne van 18 tot 20 februari 2016 door de CSA (Superior Council of Audiovisual). Het doel: ouders informeren over de gevaren van televisie voor peuters. Geen scherm vóór 3 jaar Het algemene idee is om een ​​peuter niet alleen te laten voor de beelden die scrollen ... zelfs als het een cartoon is.
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

Roseola, wat is er?

Uw kind heeft net de laatste drie dagen met koorts doorgebracht. En plotseling zijn er roze vlekken op zijn huid. En als hij de roseola had? Wat is het? Rodehond bij kinderen, ook wel 6e ziekte of exanthem genoemd, is een ziekte in de vroege kinderjaren die wordt veroorzaakt door een virus en in de meeste gevallen goedaardig is.
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

Het bezoek van 18 maanden

Hoewel het "bezoek van de 18 maanden" wordt genoemd, wordt het gerealiseerd tussen 16 en 24 maanden. Dit bezoek aan de arts is ideaal om de groei van uw kind te controleren en om problemen met slaap en onderwijs op te lossen. Lopen, praten ... Je baby beweegt op volle snelheid. Dit 2-jarige bezoek is een belangrijke afspraak voor u en uw baby die in een periode van geweldig leren zitten.
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

De antibobos-set van vakanties

Zelfs tijdens de vakantie, geen uitstel voor kleine zweren! Voordat u uw koffers inpakt, moet u de kit voor gezinsmedicatie voltooien. De lijst met benodigdheden om met een gerust hart te vertrekken. 1. Zakjes voor rehydratatie-oplossing voor diarree. 2. Een arnica-gel die onmiddellijk na een beroerte wordt aangebracht om stoten te voorkomen (in een enkele dosis, bewaar er een in uw zak).
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

Autoriteit, wat is het punt?

Om te slagen in het opleggen van verboden aan zijn kind en het afdwingen ervan, moet men overtuigd worden van zijn verdiensten. De psychoanalyticus Claude Halmos verklaart het absoluut onmisbare karakter van autoriteit in het onderwijs. Onderhoud. Waarom kan een kind niet zonder autoriteit om op te groeien?
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

Water, een essentieel voedingsmiddel

Een kind is kwetsbaar voor uitdroging. Ook dit jaar herhaalden de interviews van Bichat de waterbehoeften van het kind, die vaak slecht worden gerespecteerd. Naar je flessen! De nier van het kind is onvolgroeid Tot de leeftijd van 2-3 jaar kan de nier van een kind zich niet concentreren of verdunnen evenals die van een volwassene.
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

Calcium: een prioriteit voor de gezondheid van kinderen

Een belangrijke speler in botmineralisatie, calcium speelt een cruciale rol in de vorming, groei, sterkte en onderhoud van het skelet. Geen manier om zonder te doen! De uitleg en het advies van Patrick Tounian, hoogleraar kindergeneeskunde en hoofd van de pediatrische voedingsdienst in het Armand-Trousseau ziekenhuis in Parijs.
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

De diagnose van kinderziekten

De gezondheid van je peuter maakt je zorgen en dat is normaal! Symptomen, behandelingen, goede reflexen om te zijn ... wees onverslaanbaar bij kinderziekten! Van aceton tot zoönose, via gastro-enteritis of luizen, dit uiterst praktische lexicon biedt u een complete alfabetische rondleiding over uw gezondheid.
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

IJzer, essentieel voor kinderen

In westerse landen is ijzertekort het enige voedingsgebrek dat nog steeds veel voorkomt bij kinderen tot 3 of 4 jaar. Maar zijn aanwezigheid is noodzakelijk voor de groei van uw kind. Hoe zorg je ervoor dat de jouwe het niet mist? IJzer: waarom onmisbaar? IJzer is essentieel voor groei.
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

Fluoride is niet langer automatisch

Geen aanvulling voor de eerste tanden, dit is het bericht dat is herzien en gecorrigeerd door de Afssaps (Frans Agentschap voor gezondheidsbescherming van gezondheidsproducten). Fluor: experts zijn teruggekeerd Het routinematige voorschrijven van fluoride oraal, aanbevolen vanaf de geboorte tot 2 jaar, lijkt nu ongegrond.
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

De dico van eerste hulp

Ervaringen en ontdekkingen ... die vooruitgang voor uw peuter deze eerste jaren. Maar snijwonden, brandwonden, stoten en andere verwondingen maken vaak deel uit van de cursus. Heb de goede reflexen met ons ABC! A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Alert In geval van een incident, blijf kalm en voer de reddingsacties uit.
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

De grote terugkeer van waterpokken

In het wekelijkse bulletin van eind maart 2017 meldt het Sentinelles-netwerk een sterke activiteit van waterpokken in Frankrijk met 37 gevallen per 100.000 inwoners. Verschillende regio's worden getroffen, waaronder het Pays de la Loire en het Ile-de-France. Als de winter griepseizoen is, is de lente waterpokken.
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

Melk, vriend of niet?

Essentieel voor botten, melk wordt soms beschouwd als te rijk aan eiwitten en verzadigd vet, en onvoldoende aan essentiële vetzuren en vitamines. Goed of fout ? Dr. Michel Vidailhet, hoogleraar kindergeneeskunde, antwoordt in het Universitair Ziekenhuis van Nancy. Wat is de interesse van melk voor het kleine kind?
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

De carrousel, hij houdt!

Of het nu houten, opvallend, op het marktplein of in het hart van een winkelcentrum is, de carrousel, geen ouderlijke bezuinigingen! De kans om te kijken, zowel ontroerd als trots, zijn kind verschijnt en verdwijnt. Terwijl hij een reis in de droom leert. De carrousel, leuke beurt!
Lees Verder
Uw kind 1-3 jaar

Contactlenzen: De kleintjes ook!

Een kind vroeg uitrusten met contactlenzen zou sommige gezichtsstoornissen helpen herstellen. Verklaringen van Dr. Sylvie Berthemy, oogarts en expert in pediatrisch contact. Zijn er speciale lenzen voor kinderen? Ja, dit zijn dezelfde lenzen als die voor volwassenen, wetende dat ze allemaal op maat zijn gemaakt.
Lees Verder