Categorie Nieuws

Kindersterfte: rapport van de WHO
Nieuws

Kindersterfte: rapport van de WHO

Wereldgezondheidsstatistieken, gepubliceerd door de WHO, laten een daling van de kindersterfte zien. Tussen 1990 en 2008 is het sterftecijfer onder kinderen jonger dan 5 jaar wereldwijd met 30% gedaald. (Nieuws 14/05/10) De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een rapport gepubliceerd over kindersterfte in het kader van de Millennium Development Goals voor 2015 (MDG's).

Lees Verder

Nieuws

Internationale dag van de rechten van het kind

Ter gelegenheid van zaterdag 20 november, de verjaardag van de ondertekening van de CIDE, het Internationaal Verdrag inzake de rechten van het kind, worden veel bewustmakingsacties georganiseerd om onrecht aan de kaak te stellen en de rechten van kinderen van de hele wereld. In Frankrijk maakt Dominique Versini, de kinderadvocaat, zich zorgen over het grote aantal kinderen dat in armoede leeft.
Lees Verder
Nieuws

Gefeliciteerd met je verjaardag, Ken!

In de familie Barbie kies ik de verloofde! Over een paar dagen, 11 maart, blaast Ken zijn 50e kaars! De zanger van de beroemdste blonde in Celluloid, icoon van miljoenen meisjes wereldwijd, heeft geen rimpel gekregen. Voor zijn 50 jaar komt Ken uit de grote game en verrukt altijd het hart van zijn geliefde!
Lees Verder
Nieuws

De complexiteit van binationale echtscheidingen

Vrijdag verwijderd in Arles, de kleine Elise, 3 jaar is nog steeds niet gevonden. Flirtte tussen Frankrijk en Rusland sinds de scheiding van haar ouders. Het kleine meisje is misschien ontvoerd door haar moeder. Een gebeurtenis die doet denken aan de complexiteit van binationale scheidingen. (Nieuws van 24/03/09) Op vrijdag, terwijl ze met haar vader in Arles wandelde, werd Elise, 3, ontvoerd door drie onbekende mensen, waaronder een vrouw.
Lees Verder
Nieuws

De baby wereldbeker

Wie wint het WK ... de gekste baby? Zes baby's poseren op de modepagina's van Enfant Magazine, het is aan jou om de kleine voetballer die je verkiest te kiezen. Klaar om te beginnen? Japan, Brazilië, Zuid-Afrika, Frankrijk ... Voor de Wereldbeker hijsen voetballers de kleuren van hun land!
Lees Verder
Nieuws

Baby Loup kinderdagverblijf wint het proces

Republikeinse principes van neutraliteit en secularisme hebben eindelijk gewonnen. Op maandag bevestigde het industriële tribunaal van Mantes-la-Jolie het ontslag wegens "ernstig wangedrag en insubordinatie gekenmerkt" van de gesluierde medewerker van de kinderdagverblijfvereniging Baby Loup. (Nieuws van 16/12/10) Achtergrond In december 2008, toen ze terugkeerde van ouderschapsverlof, moest een medewerker van de Baby Loup-kwekerij de sluier dragen.
Lees Verder
Nieuws

Baby Langer wieg bedreigd met sluiting?

Omdat ze weigerde haar sluier af te doen om te werken, werd Fatima, een medewerker van de Baby Loup-kwekerij in 2008 ontslagen wegens wangedrag. Hierna viel ze de vereniging aan wegens oneerlijk ontslag en claimt 80.000 euro schade. Een hot file gisteren onderzocht door de arbeidsrechtbanken van Mantes-la-Jolie.
Lees Verder
Nieuws

Afssaps herinnert aan de wijze van toediening van Uvestol

Na toediening van Uvestol zijn nieuwe gevallen van malaise gemeld bij pasgeborenen. Het Franse Agentschap voor de gezondheid van gezondheidsproducten, Afssaps, herinnert eraan dat de toedieningsmethoden van dit geneesmiddel moeten worden gerespecteerd die worden aangegeven bij de preventie en behandeling van vitamine D-tekort.
Lees Verder
Nieuws

Moederdag is belangrijk voor moeders

Zondag is Moederdag! Welk geschenk komt je te binnen? Wat zou het gedroomde geschenk zijn? Zijn moeders gehecht aan deze dag? Een onderzoek heeft de vraag bestudeerd! (Nieuws van 27/05/11) Traditie vereist, 81% van de Fransen wenst Moederdag en ze zijn erg gehecht! 74% van hen verklaart teleurgesteld te zijn als we ze deze speciale dag niet wensen.
Lees Verder
Nieuws

Afssaps herhaalt: vermijd Rotarix®

Op 26 maart moedigde Afssaps het publiek aan om het Rotarix-vaccin niet te gebruiken omdat de aanwezigheid van varkenscircovirus werd gedetecteerd in een reeks vaccins. Deze week herhaalt Afssaps deze waarschuwing in afwachting van de conclusies van de Europese evaluatie. (Nieuws van 28/05/10) Het Rotarix-vaccin blijft controversieel.
Lees Verder
Nieuws

Influenza A bij zwangere vrouwen

Chapo FLU A IN ZWANGERE VROUWEN Mutatie van het influenza A-virus Voor het eerst geïdentificeerd in Noorwegen, zijn mutaties van het influenza A-virus in Frankrijk herkend. Vincent Enouf, plaatsvervangend hoofd van het nationale referentiecentrum voor de noordelijke regio Influenza bij het Institut Pasteur, vertelt ons meer.
Lees Verder
Nieuws

Influenza A bij kinderen

Chapo KIND INFLUENZA Angst om griep A te vangen Sinds de komst van griep A heeft uw kind zelden zoveel gehoord over ziektekiemen en ziekten. Maar weet hij wat het is? Niet zeker. Wat hem niet weerhoudt zich zorgen te maken. (Nieuws van 15/12/09) Influenza A: hoe hem gerust te stellen?
Lees Verder
Nieuws

Influenza A bij zuigelingen

Chapo INFLUENZA BIJ INFANTS "Het belangrijkste risico is influenza A, niet het vaccin" De influenza A-epidemie blijft zich verspreiden en er blijven vragen over. Is het vaccin betrouwbaar? Is deze griep zo erg? Professor Didier Houssin, directeur-generaal Gezondheid, maakt de balans op. (Nieuws van 30/11/09) Update over het vaccin.
Lees Verder
Nieuws

Moedermelk en antibiotica: een schokwapen tegen "super microben"!

We kunnen niet stoppen met het ontdekken van de voordelen van moedermelk. Een Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat een van zijn eiwitten zal helpen bij het bestrijden van microben die tot nu toe zeer krachtige antibiotica hebben weerstaan. Microbiële resistentie, een plaag Microbiële resistentie tegen antibiotica is een zorg voor de volksgezondheid.
Lees Verder
Nieuws

Moeder bekent het vermoorden van acht baby's

Dominique Cottrez, een 47-jarige verzorger, werd gisteren aangeklaagd en gevangengezet na het bekennen van de moorden op haar 8 baby's, dood aangetroffen in haar voormalige huis. Zwangerschap bleef onopgemerkt in haar omgeving, maar ze zei dat ze zich volledig bewust was. (Actu 30/07/10) Eric Vaillant, officier van justitie, spreekt van "een buitengewone zaak".
Lees Verder
Nieuws

Prematuriteit, het eerste grote risico op tweelingzwangerschappen

Meerdere zwangerschappen zijn goed voor ongeveer 13.000 geboorten per jaar. Bijna de helft van de tweeling wordt prematuur geboren. De PremUp Foundation, die op 16 mei 2009 in Parijs werd gehouden, heeft als doel om prematuurheid beter te begrijpen en ermee om te gaan. (Actu du 18/05/09) In Frankrijk hebben 12737 vrouwen in 2006 een tweeling gekregen.
Lees Verder
Nieuws

De vereniging die vecht tegen sikkelcelziekte wordt beloond

De Super Women's Jury 2010 heeft zijn oordeel uitgesproken: het heeft besloten Jenny Hippocrate-Fixy te belonen die vecht voor de informatie en preventie van sikkelcelziekte via haar vereniging APIPD. Ze won de som van 10.000 euro. (Nieuws van 29/11/10) Ondersteund door Laeticia Hallyday, meter van de operatie, wordt de Prix des Femmes Formidables toegekend door Femme Actuelle en beloont anonieme vrijwilligers die hun energie ten dienste stellen van anderen.
Lees Verder
Nieuws

Het gerommel van moeders in je boekwinkel

Child Magazine heeft alle trucs van haar moeder verzameld in een boek, om het leven gemakkelijker te maken en het gedoe van het dagelijks leven op te lossen. (Nieuws van 20 en 21/02/10) Elke maand biedt Enfant Magazine ingenieuze ouders aan om hun originele tips te sturen om het leven van hun kinderen te vereenvoudigen.
Lees Verder
Nieuws

De immunisatie begint begin december in het primair

Aanvankelijk aangekondigd vanaf 25 november, begint de vaccinatie van 6,6 miljoen leerlingen in het basis- en kleuterschoolprogramma begin december. (Nieuws van 25/11/09) Aangezien vaccinatie van middelbare en middelbare scholieren tegen influenza A vandaag begint, zullen leerlingen in het basis- en kleuteronderwijs eindelijk worden uitgenodigd om, met instemming van hun ouders, vanaf begin december.
Lees Verder
Nieuws

Het gen van de eerste ademhaling

Onderzoekers van het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek (CNRS) hebben met succes het gen geïdentificeerd waarmee de pasgeborene zich van aquatische ademhaling in de baarmoeder naar de open lucht kan verplaatsen. Deze ontdekking kan nieuwe wegen openen voor het begrijpen van plotselinge kindersterfte. Onderzoekers van het National Center for Scientific Research (CNRS) hebben zich gericht op het ademhalingsmechanisme van pasgeborenen, om beter te begrijpen hoe de overgang tussen intra-uteriene ademhaling en ademhaling plaatsvindt op het moment van geboorte .
Lees Verder
Nieuws

Kougelhopf: de Elzasser brioche van Kerstmis

Van 1 tot 25 december biedt Enfant.com u een idee voor een dag om uw kinderen rond Kerstmis te vergezellen. Vandaag 18 december: een recept uit het Oosten. Tijdens de vakantie in de Elzas, geen ontbijt zonder dit heerlijke brioche-recept! De beste recepten? Die van de patisserie Willy in Munster, die ons genereus zijn productiegeheimen gaf.
Lees Verder