Zwangerschap

Kan vader op de kraamafdeling slapen?


"Heeft papa het recht om na de bevalling op de kraamafdeling te blijven met moeder en baby, afhankelijk van de faciliteit, kun je me dat vertellen?" Myriam Gros, verloskundige, beantwoord Lila's vraag.

Het antwoord van Myriam Gros, verloskundige in het kraamkliniek Le Leman, in Thonon-les-Bains

  • "In veel instellingen wordt het slapengaan van de vader bepaald door een bepaalde situatie met betrekking tot de moeder of het kind (bijvoorbeeld belangrijke pathologie) en blijft onmogelijk als er geen medische reden is. Maar elke kraam heeft zijn werking.
  • Meer en meer diensten van luiersuites openen 's nachts hun deuren naar de vader om de moeder te helpen die vaak erg moe is na de bevalling. Tijdens de kraamtijd van het Meer van Genève, waar ik werk, kunnen vaders niet meer dan twee nachten blijven, vanwege een beperkt aantal extra bedden en zodat iedereen kan genieten. Om dezelfde redenen is het aantal vaders dat 's nachts in dienst is beperkt tot zes.
  • Ten slotte moeten we weten dat om bij de kraam te blijven, het noodzakelijk is dat de moeder alleen in de kamer is, die vaak ongeveer 20 € betaalt, naast ontbijt en maaltijden. "

Het standpunt van de moeders

  • "Ja, het hangt af van de kraamkamers, er zijn vaak extra bedden voor vaders die ver weg wonen en voor wie het moeilijk is om naar huis te gaan, maar in het algemeen wordt vaders geadviseerd om naar huis te gaan om te slapen. om te rusten, wat bijna onmogelijk is voor het moederschap met het lawaai in de gangen en doorgangen in de kamer. Ik weet dat het niet altijd gemakkelijk is om zonder zijn metgezel te zijn, maar hij kan waarschijnlijk blijven Zwangerschap met je vrij laat in de nacht en kom vroeg in de ochtend terug. " Cindy
  • "Toen ik beviel, bleef papa vier nachten op de kraamafdeling, op een matras op de vloer, omdat er slechts drie bedden van metgezellen waren die allemaal werden opgenomen. Daarvoor moesten we een Uiteindelijk heeft het me enorm geholpen en hij was ook blij om bij ons te zijn. " Amel

Andere deskundige antwoorden.

U stelt ook uw vragen en helpt andere toekomstige moeders op onze Bevallingsforum