Je kind 3-5 jaar

Brood, de vriend van zijn gezondheid

Brood, de vriend van zijn gezondheid


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In het land van Dame Tartine is je kleine gourmet koning: brood behandelt hem, terwijl hij aan zijn specifieke behoeften voldoet.

  • Tussen de 3 en 5 jaar oud vindt uw kind waardevolle elementen in het brood om te groeien en in vorm te zijn. Daarom registreren bij de menu's en niet alleen voor gulzigheid.

Brood, brandstof voor zijn maaltijden

Bij elke maaltijd kun je hem brood aanbieden, minstens één of twee plakjes:

  • Vanaf het ontbijt geeft het brood de kinderen energie om de dag te beginnen. Er zijn langzame suikers die de behoeften gedurende meerdere uren voeden. Het verzadigt lang, vermijdt de kleine holte en de grote schoten van de pomp.
  • Broodjes naar smaak, zout of zoet, hebben het voordeel dat ze ook de batterijen van de hersenen, grote consument van glucose, opladen wanneer uw kind van school terugkeert, meestal hongerig.
  • Brood bevordert de diversiteit van de voeding : wit, zuurdesem, ontbijtgranen, rozijnen ... afgezien van volkorenbrood of brood, niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 5, kunnen alle broden worden gegeten door 3-4-jarigen. Ze bieden een diversiteit aan smaak, vorm ... door iedereen gewaardeerd. Bovendien kunnen kinderen met brood ervoor kiezen om elke dag iets anders op hun brood te zetten - boter, jam, kaas, chocolade, honing ...

Brood, de vriend van zijn gezondheid

  • Tarwekorrel bevat een interessante hoeveelheid vitamine E en B, essentieel voor balans.
  • Brood is rijk aan vezels (3% in wit brood, 7% in volkorenbrood), essentieel voor het verminderen van de opslag van vetten in het lichaam door de assimilatie van voedsel te reguleren en de darmtransit te bevorderen, soms lui op die leeftijd. Een ideaal dieet moet na 2 jaar 20-35 g vezels per dag opleveren.
  • Na vlees en melk is brood de derde eiwitbron, voedselbouwers die nuttig zijn voor groei.
  • Brood, vooral degene met een crunch, bevordert een goede mondhygiëne hij is gebroken, hij kraakt en laat zijn tanden werken, zijn kaak. Geschiedenis van het niet later worden van een volgeling van het zachte dieet.

1 2