Keuken

Peperkoek

Peperkoek


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Geurig geheugen gerelateerd aan onze kindertijd, de peperkoek is niet echt een delicatesse zoals de anderen ... we inventariseren deze zoetheid die rijk is aan eiwitten en energie.

Peperkoek: dieetzijde

  • Gemaakt van roggemeel, is peperkoek rijker aan eiwitten (11 g per 100 g), calcium (54 mg per 100 g) en B-vitamines dan tarwebloemgebak wit.
  • Ondanks het lage vetgehalte blijft het nog steeds zeer energiek (330 calorieën per 100 g, grotendeels vanwege de honing waaruit het bestaat).
  • Hoewel het niet ideaal is als onderdeel van een dieet, blijkt deze rijkdom aan de andere kant een goede troef om de batterijen van een moe kind op te laden. Dus je hebt de beste redenen om het te geven aan ontbijt of afternoon tea om de middag door te snijden ... zonder een beloning te verdienen, alleen een mooie energiebron!

Peperkoek: gebruik

  • Peperkoek zit vol met goede ideeën om het plezier van het proeven te vernieuwen. Het wordt verspreid met boter (zout, kant-en-klaar), abrikozenjam of gesmolten chocolade. Het kan ook gepaard gaan met een bolletje vanille-ijs, verkruimeld worden gebruikt om de klassieke granen in een muesli te vervangen of zelfs als een verdikkingsmiddel in een compote.
  • Als de zoet-zoute mixen je doen kwijlen van plezier, kun je het opnemen in kleine Zwitsers en dit preparaat "smelten" rond een gevogelte om het zacht te maken of rond het kooksap van een eenvoudige gebraden van varkensvlees.