Keuken

Andijvie

Andijvie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Witlof, ook bekend als witlof, groeit in het donker waardoor het zijn witte kleur krijgt. Rauw of gekookt, andijvie is een schat aan voordelen ... en waarschijnlijk een van de minst calorische voedingsmiddelen.

Wanneer is het andijvie seizoen?

 • Andijvie is er in overvloed van oktober tot mei op onze kraampjes. Tegenwoordig is het dankzij verbeterde conserveringstechnieken het hele jaar door te vinden, maar het is beter om ervan te genieten wanneer het seizoen in volle gang is.

De voedingswaarde ervan

 • Met slechts 15 cal / 100 g, we kunnen nauwelijks lichter maken.
 • Maar andijvie brengt een interessante hoeveelheid kalium, vitamines en antioxidanten. Ten slotte bevorderen de vezels van de bladeren de darmtransit, vooral als de groente gekookt wordt gegeten.

Houd het

 • Andijvie is een week koel in de koelkast of in de kelder in een plastic zak. Het onderhoud in het donker is belangrijk, omdat het de verschijning van groene zones, bitter, onder invloed van het licht vermijdt. Een koele andijvie is gemakkelijk te herkennen aan de paarse vlekken die op de bladeren verschijnen.

Om het te proeven

 • Rauw of gekookt, het is een genot. Voor degenen die haast hebben, weet dat het heel goed kookt in de magnetron, maximaal 2 minuten.
 • De andijvie wordt vaak door kinderen gedenigreerd en dankt zijn impopulariteit onder de jongsten aan zijn bitterheid, soms te uitgesproken. Het is voldoende om het zacht te maken om de kegel van zijn basis te verwijderen en voeg aan het einde van het koken een vleugje suiker toe als je het liever gekookt hebt.Opmerkingen:

 1. Alis

  Bravo, this excellent phrase is necessary just by the way

 2. Fawzi

  Het is opmerkelijk, nogal grappige zin

 3. Beluchi

  Ook op dit punt kan het, want alleen in een geschil kan de waarheid worden bereikt.

 4. Hammad

  Heb je snel zo'n onvergelijkbaar antwoord bedacht?

 5. Ablendan

  De uitstekende boodschap galant)))Schrijf een bericht