Uw kind 3-5 jaar

The Lover Monster: Episode 2

The Lover Monster: Episode 2


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het boeket van distels en brandnetels? Mis! Een escarzébrot? Mis! Zal ons liefdesmonster uiteindelijk een geschenk vinden voor de heks Podlezar? Je bent waarschijnlijk monsterlijk ongeduldig om meer te weten te komen ...

  • De volgende ochtend keert Gronigul terug naar het huis van de heks. De ramen zien het aankomen en de deur vraagt, met zijn grote deurbel: " En dan, deze escarzébrot? "
  • Gronigul antwoordt met een piepkleine, geïntimideerde monsterstem: "Wel, voor de escarzotte ... uh, het is gemist. Maar ... Podlezar wil misschien een ander geschenk? "
  • "Laat me denken, op de deur tikken. Ah ... ik weet het! Podlezar heeft altijd gedroomd van een truquibrilla-ketting! Breng hem dus terug een zak truquibrils. "
  • Of truquibrilles! Iedereen weet dat truquibrillen op de bodem van de zwarte grot groeien. Maar de zwarte grot wordt bewaakt door de rattenkatten met lange tanden, de slechtste denkbare wezens!
  • Gronigul vertrekt dapper. Wanneer hij de zwarte grot bereikt, is het al avond. Van ver ziet hij stapels kleine heldere puntjes. Degenen die niet bewegen zijn van truquibrilles. Degenen die bewegen ... dat zijn de slechte ogen van Vreselijke rattenkatten met lange tanden !
  • Gronigul is erg bang, maar hij heeft een idee. Hij pakt takken vol met bladeren, hij glijdt ze in zijn riem, in zijn kraag, in zijn mouwen en, langzaam, langzaamhij gaat naar voren en doet zich voor als een boom die zachtjes in de wind beweegt. Het kost hem de hele nacht. In de vroege ochtend staat de Gronigul-boom voor de zwarte grot.
  • Gronigul komt de grot binnen. Hij hoeft alleen maar uit te reiken om truquibrillen te pakken en zijn zakken te vullen. Maar op dat moment loopt hij op de staart van een rattenkat. De kattenrat doet "Hiiiiiiiiiiiiii!" en hij plant zijn lange tanden in het been van Gronigul. Gronigul maakt " Aiiiiiie! en hij schopt de kattenrat.
  • Een boom die schopt? Het is niet normaal! De katten van slechte ratten werpen zich op Gronigul. Gronigul is verplicht weg te rennen. Het is gemist! Podlezar zal zijn cadeau niet hebben.

Zal dit liefdesverhaal goed eindigen? Het einde.

Een verhaal geschreven door Marie-Hélène Delval, geïllustreerd door David Parkins, gepubliceerd in het tijdschrift Belles histoires, Bayard jeunesse.