Nieuws

Het wonder van de baby op de 7e verdieping.


Een buitengewone redding! Maandag 1 november in het 20e arrondissement van Parijs ontsnapt een baby op wonderbaarlijke wijze aan een bepaalde dood. Na een val van 7 verdiepingen stuitert het meisje van 18 maanden op een baldakijn om vervolgens in extremis te worden hersteld door een voorbijganger. (Nieuws van 04/11/10)

Een onwaarschijnlijk scenario

  • 18 maanden oud meisje is alleen met haar 3-jarige zus in het familiehuis op de 7e verdieping. De twee kinderen spelen op het balkon. De kleinste pasjes tussen de spijlen en kantelt.
  • Ze valt maar stuitert op het zonnescherm koffie aan de voet van het gebouw. Een voorbijganger vangt haar net voordat ze op de grond crasht.

Een gelukkige combinatie van omstandigheden

  • De koffiezonwering had omhoog moeten komen, het onroerend goed wordt gesloten op feestdagen. Deze manipulatie werd onmogelijk gemaakt, de crank was gebroken.
  • De redder, een arts genaamd Philippe Bensignor, zou er nu niet moeten zijn

Meer angst dan kwaad voor de wonderbaarlijke kleine die voor enkele tests naar het ziekenhuis werd gebracht. Maar hoe kon dit gebeuren?

Onvoorzichtigheid of verwaarlozing van ouders?

  • De ouders waren afwezig in hun huis, waardoor alleen hun meisjes van 3 jaar en 18 maanden achterblijven.
  • Ze kwamen pas 2 uur na het ongeval terug. Ze keken geschokt naar wat er was gebeurd.
  • Ze werden in hechtenis genomen en werden geïnterviewd door de Jeugdbeschermingsbrigade. Mogelijk moeten ze zich verantwoorden voor de beschuldiging van het verlaten van minderjarigen. Dit kan leiden tot de tijdelijke intrekking of voor een aanzienlijke periode van hun kinderen. Zullen de uitoefening van ouderlijke verantwoordelijkheden van hen worden teruggetrokken, als ze al het onderwerp van een sociaal rapport waren geweest? Geval volgt ...

Frédérique Odasso