Je kind 3-5 jaar

Extra kilo's, wanneer zorgen te maken?

Extra kilo's, wanneer zorgen te maken?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Door haar in de badkamer aan te kleden, zag je een kraal op haar buikje. Net boven haar slipje! Is uw kind niet een beetje te ingepakt?

Als de curve van uw kind er niet normaal uitziet, moet u onmiddellijk actie ondernemen. Dieetbalans en lichaamsbeweging zijn de twee sleutels tot het bestrijden van overgewicht.

Extra kilo's: pas op voor indrukken

 • Ouders zijn niet altijd goed geplaatst om de gewichtsproblemen van hun kind te waarderen.
 • Vertrouw op de gewichtscurves aan het einde van het gezondheidsrecord sinds 1995. Ze meten de body mass index (BMI), verkregen door het gewicht te delen door het kwadraat van de lengte. Bij elk bezoek berekent de kinderarts de BMI van uw kind en meldt deze op het notitieboek.

Wanneer zorgen te maken over zijn gewicht?

 • Wanneer de curve van de corpulentie van uw kind niet parallel is aan die van de notebook. Normaal gesproken stijgt het tot de leeftijd van 1 jaar en neemt dan gestaag af tot 6 jaar, voordat het opnieuw een stijgende helling neemt. Het precieze moment waarop de curve begint te stijgen, is de "rebound van adipositas": als deze zich vóór 6 jaar voordoet, moet een risico op obesitas worden gevreesd.
 • Wachten zonder iets te doen zou een vergissing zijn. Als uw kind na 4 of 5 jaar al een klein gewichtsprobleem heeft, zal het niet noodzakelijkerwijs groeien zoals u vaak wordt verleid om te geloven. Het is zelfs het tegenovergestelde dat kan gebeuren! U hebt het advies en de steun van een arts nodig.

Extra kilo's: uw actieplan

 • Geen vraag uiteraard om uw kind op dieet te zettenom zetmeelrijk voedsel of suiker te verwijderen: je zou de situatie alleen maar verergeren. Eten moet een plezier blijven. Enkele eenvoudige maatregelen van voedselbalans en levensstijl zullen effectief zijn om overmatige gewichtstoename te stoppen. En pas ze toe als een familie het ideaal is!
 • Plan vier maaltijden per dag. Een ontbijt, een lunch, een snack, een diner, zonder te knabbelen tussen deze vier afspraken, zo moet een dag eruitzien. De snack in de ochtend is absoluut nutteloos als uw kind 's ochtends goed heeft gegeten. Geniet van de vakantie om van deze eerste maaltijd een aangenaam moment te maken om samen rond een tafel door te brengen! Een uitstekende gewoonte om de rest van het jaar te houden.

  1 2Opmerkingen:

 1. Adri

  Ik denk dat dit een geweldige zin is.

 2. Corren

  Ik heb er nog steeds niets van gehoord

 3. Weallcot

  Het lijkt me dat het al besproken is.

 4. JoJotilar

  Daarin is ook iets prima idee, ben het met je eens.

 5. Nitilar

  Welke noodzakelijke woorden...super, opmerkelijk ideeSchrijf een bericht