Keuken

De Mag'info van yoghurt


Yoghurt, we eten het elke dag ... of bijna. Maar wat weten we echt over hun productie, de enzymen en probiotica die ze bevatten, hun voedingswaarde? Hier zijn 4 video's om de geheimen van dit kostbare zuivelproduct te ontdekken, verbonden met onze gezondheid.

Waar is yoghurt van gemaakt?

Op het menu van deze eerste Mag'info-yoghurt, antwoorden op de productie van yoghurt, de componenten, de voedingswaarde, de geschiedenis ... met de verlichting van een expert en het advies van een voedingsdeskundige.

Ik bekijk de video.

Fermenten, probiotica ... de geheimen van yoghurt

Van het melken van koeien en het verzamelen van rauwe melk wanneer het in de schappen aankomt, yoghurt gaat er in fasen doorheen voordat het in onze maag belandt ... om ons een goed gevoel te geven. Melkproducenten en voedingsdeskundigen verklaren deze reis, de voordelen van probiotica en het belang van het variëren van de yoghurt die we consumeren.

Ik bekijk de video.

Yoghurt, welke voordelen?

Yoghurt, een "levend" product met meerdere voordelen. Wat zijn ze echt? Creaming, pasteurisatie, gisting, verpakking ... wat zijn de verschillende stadia van de productie? Het advies van professionals en experts in voeding.

Ik bekijk de video.

Yoghurt: smaak en kwaliteit op het menu

Met suiker, jam, honing, natuur ... voor elk volgens zijn verlangens en smaken. De smaak wordt precies bepaald tijdens de productie van dit waardevolle zuivelproduct. Hoe? Wat zijn de andere verschillende bedieningselementen? Hoe is onze veiligheid gegarandeerd? Ontdek de geheimen van yoghurt.

Ik bekijk de video.