Anders

Het spel van beelden


Vind elke dag een van de infos die zijn geëxtraheerd uit de nieuwe uitgave van de collectie "De essentie van: 71 games voor erop en eraan", verkocht met het juni-nummer van. Vandaag twee games voor 2-4 jaar.

  • Een ideaal spel om zijn motoriek te oefenen. Het principe is simpel: je loopt in de tuin, voor je kinderen die je moeten volgen, je imiterend: je kunt lopen, rennen, springen, dansen. Maar wees voorzichtig, als je je omdraait, moeten ze allemaal gehurkt en stil zijn! Als ze nog klein zijn, geef ze dan een signaal voordat ze zich omdraaien, zoals in je handen slaan.

Drijft het of rent het?

  • Je peuter speelt graag met water, het is goed! Vul een emmer of bak met water en verzamel met je kind wat kleine voorwerpen: een kiezelsteen, een plastic speelgoed, een spons. Het is aan hem om te raden of het, door een voorwerp in het water te laten vallen, zal drijven of zinken. En het is grappig, het spat!
  • Keer de rollen om, het is nu de beurt van uw kind om de objecten in het water te gooien, het zal hem helpen het principe van flotatie beter te begrijpen.

Stéphanie Letellier

Andere spellen hier.

Vind meer informatie in "De essentie van: 71 spellen voor buiten en binnen", verkocht met het zaknummer van juni.

Eet alles, koppels, autoriteit, kinderopvang, allergieën, slaap, voeding, spelletjes en speelgoed, terug naar school ... vind andere essentiële tips.