Keuken

De Tchoupi-cake


Je peuter is fan van Tchoupi? Verbaas het met dit bekerontwerprecept aangeboden door Anne-Sophie, beste patissier M6. Wat je gourmand te verbazen!

Je hebt nodig:

  • 1 cake met een diameter van 20 cm
  • Boterroom glazuur
  • 500 g gezeefde poedersuiker
  • 160 g boter bij kamertemperatuur
  • 5 cl volle melk
  • Een paar druppels vloeibaar vanille-extract
  • Zwarte en oranje gelkleurstoffen

Realisatie

Bereid het vanillesuikerglazuur voor

Klop de poedersuiker en boter met een keukenmachine of een elektrische mixer op lage snelheid tot het mengsel glad is en een zandige consistentie heeft. Meng de melk en vanille in een aparte kom en voeg ze toe aan het botermengsel door een paar eetlepels tegelijk te gieten. Zodra alle melk is opgenomen, verhoogt u de snelheid van de mixer en blijft u minstens 5 minuten kloppen totdat het glazuur licht en luchtig wordt. Hoe meer het glazuur wordt geslagen, hoe zachter en lichter het zal zijn.

Breng het gezicht van Tchoupi over

Ontvorm je cake op een schaal, plat oppervlak. Smeer een dunne laag glazuur op de bovenkant van de cake, stop bij de randen. Blijf koel, tijd om de binnenkant van het gezicht van T'choupi (het witte gedeelte) te snijden. Leeg vervolgens zijn ogen, mond en andere gezichtsdetails voor de snijder. Zet deze sjabloon vervolgens op het glazuur en teken de omtrek en details met een tandenstoker of een spies. U hoeft niet te drukken, het maakt alleen de tekeningen zichtbaar op het oppervlak van het glazuur.

Bereid de gekleurde suikerglazuur voor

Kleur het glazuur van de verschillende kleuren terwijl je gaat. Leg de glazuur goed tussen elke kleur met een film van voedsel en geef het elke keer een beetje zweep. Neem een ​​grote eetlepel glazuur en kleur deze in zwart. Om een ​​donker zwart te krijgen, is veel kleur nodig, voeg een beetje poedersuiker toe als het glazuur te zacht wordt.
Doe deze zwarte glazuur in een zak met een dunne gladde kom en strijk de contouren die je in de glimmende, gekleurde ogen hebt getekend. Teken ook een cirkel rondom de cake om het hele hoofd van de T'choupi te krijgen.
Kleur vervolgens 1 grote eetlepel glazuur in oranje en doe het in een zak met een fijn gecanneleerde kom.
Pock kleine oranje sterren heel dichtbij om de neus van T'choupi te vullen. Een ster pocheren: Plaats uw zak loodrecht op het oppervlak van de cake, druk uw zak ongeveer 2 mm van de cake en laat de druk los voordat u uw zak optilt. Kleur vervolgens 3 grote eetlepels glazuur in grijs (gebruik zwarte kleurstof maar begin met een kleine hoeveelheid totdat je het grijs bereikt dat bij je past).
Doe dit grijze glazuur in je zak met een dunne geribbelde mouw en doe de rest van het glazuur (zo wit) in een andere zak.
Vul het gezicht van Tchoupi met witte sterren en zijn voorhoofd met grijze sterren.
Laat 20 minuten afkoelen alvorens te proeven!