Uw kind 5-11 jaar

Middagthee, een essentiële maaltijd


Als je thuiskomt van school, snelt je kind naar zijn snack. Geen wonder, het avondeten is nog ver weg en hij moet zijn kracht terugwinnen. Dus geen sprake van deze essentiële maaltijd over te slaan.

Waarom is snacking belangrijk?

  • Na een zware schooldag moet uw kind ook weer op krachten komen. Lunch is ver en diner niet voor nu! De snack moet ongeveer 15% van de dagelijkse voedingsinname dekken tegen 25% voor het ontbijt (ongeveer 30% voor de lunch, iets minder voor het diner). Geen twijfel dus om deze maaltijd te mokken!
  • Een belangrijke energiebron, snacks hebben het voordeel dat ongewenste snacks worden vermeden. tot het avondeten. Hiermee kan uw kind chips en snoepjes weerstaan, bronnen van voedselonevenwicht.
  • In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn kinderen die proeven dunner dan degenen die om 16.00 uur iets slikken. Dit komt omdat met deze extra maaltijd de calorieën beter over de dag worden verdeeld. Nogmaals, dit is geldig voor volwassenen! Deze maaltijd is ook een moment van hereniging voor het kind met een van zijn ouders of met zijn broers en zussen. Kortom, er is geen sprake van stalling.

Welke smaak voor te stellen aan uw kind?

  • Idealiter zou de snack uit vier soorten voedsel moeten bestaan. Een graanproduct (brood, beschuit, granen of koekjes met laag vetgehalte, de keuze) die de energie levert die nodig is voor de goede werking van de spieren en hersenen. Een zuivelproduct (melk, yoghurt met weinig suiker of kaas), rijk aan calcium en eiwitten die essentieel zijn voor groei. Een fruit of vruchtensap, een bron van vezels en vitamine C. En een drankje (bij voorkeur water), als uw kind geen glas melk of vruchtensap heeft gehad, nodig om zijn dorst te lessen .
  • Afternoon tea is een ontspannen pauze. Zet uw kind op een rustige plek, bij voorkeur ongeveer vijftien minuten aan tafel. Geef hem niet slechts één voedsel te eten, bijvoorbeeld een pak cake. Je bereidt de andere maaltijden, doe hetzelfde voor de snack! Zorg ervoor dat u de tv en computer uitschakelt, schermen waarvoor uw kind zeker zou worden aangetrokken. Het risico zou zijn dat hij teveel eet, zonder het zelfs maar te merken.

    1 2