Je kind 3-5 jaar

De snack? Onmisbaar!


Deze derde maaltijd van de dag, een belangrijke energiebron voor uw kind, mag niet over het hoofd worden gezien. De juiste ingrediënten om te slagen.

Een snack om de batterijen op te laden

  • Waarom een ​​"vier uur"? Omdat de lunch ver weg is en het diner niet voor nu! "De duur van het vasten tussen lunch en diner is meer dan zeven uur. De smaak komt hier om een ​​legitiem gevoel van honger te vullen," zei professor Bernard Guy-Grand, voormalig hoofd van de voedingsafdeling van het Hotel Dieu in Parijs.
  • Idealiter zou deze maaltijd 15% van de dagelijkse energie moeten leverenvan 250 tot 400 kcal, en bestaan ​​uit vier soorten voedsel. Een zuivelproduct (melk, yoghurt, kwark ...), rijk aan eiwitten en calcium essentieel voor de groei. Een graanvoer (brood, beschuit, ontbijtgranen of magere koekjes), dat de nodige energie levert voor de goede werking van spieren en de hersenen. Een fruit of een vruchtensap, een bron van vezels en vitamine C. Ten slotte, als uw kind geen melk of vruchtensap heeft gedronken, bied hem dan een drankje (bij voorkeur water) aan dat nodig is voor drinken.
  • Hij claimt dezelfde koekjes als zijn vrienden? Als de broodvierkantformule van chocolade wordt aanbevolen door voedingsdeskundigen, is het niet nodig om zandkoekjes en andere koekjes helemaal te verbieden. Alles is een kwestie van meten! Eet uw kind cakes rijk aan eenvoudige koolhydraten (bijvoorbeeld drie kleine boter)? Combineer ze met een natuurlijke yoghurt. Of chocoladekoekjes, zo dik? Kies de hele halfvolle melk, en een vruchtensap met een soda, die alleen suikers en geen vitamines brengt.
  • En vergeet dat water niet is de enige essentiële drank voor haar lichaam! Tenslotte, aarzel niet om hem, voor alle maaltijden, een gevarieerde keuze te bieden. Als je hem seizoensfruit, brood, chocolade en een glas melk hebt aangeboden, wissel dan de volgende dag door hem vers fruitsap en een klein stukje kaas met brood te geven. Of een te drinken yoghurt en wat gedroogd fruit (na 2 jaar).

    1 2