Uw kind 1-3 jaar

IJzer, essentieel voor kinderen

IJzer, essentieel voor kinderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In westerse landen is ijzertekort het enige voedingsgebrek dat nog steeds veel voorkomt bij kinderen tot 3 of 4 jaar. Maar zijn aanwezigheid is noodzakelijk voor de groei van uw kind. Hoe zorg je ervoor dat de jouwe het niet mist?

IJzer: waarom onmisbaar?

 • IJzer is essentieel voor groei. Het zit grotendeels in hemoglobine en dient de enzymatische en metabole functies die nodig zijn voor de omzet van rode bloedcellen en zuurstofoverdracht in alle organen.
 • IJzer is essentieel voor psychomotorische acquisities en weerstand tegen infecties. IJzergebrek bij jonge kinderen kan leiden tot herhaalde ORL-infecties en latere psychomotorische problemen.
 • Wanneer voedsel is gediversifieerd, is het vaak op dit moment dat er ijzertekorten kunnen optreden. Tussen de 1 en 3 jaar oud heeft uw peuter 7 mg ijzer per dag nodig. Om dit doel te bereiken, zou hij elke dag meer dan 100 g vlees, vis of ei of 20 g bloedworst moeten eten ... Missie onmogelijk! Na 1 jaar bedraagt ​​zijn eiwitinname 20 g per dag!

Melk: een ijzermijn

 • Aanwezig in moedermelkijzer wordt ook gebruikt in kindermelk, allemaal verrijkt met ijzer. Daarom is het na 1 jaar en tot 3 jaar interessant om uw kind melkgroei te geven, geschikter voor zijn behoeften, met een veel hoger ijzergehalte dan koemelk.
 • Verrijkt met ijzer, kan groeimelk 70% van zijn dagelijkse behoeften voorzien. 500 ml groeimelk, de aanbevolen dagelijkse dosis, levert hem 5 mg ijzer op. Koemelk levert slechts 0,25 mg. Bovendien zijn ze verrijkt met vitamines en essentiële vetzuren, essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen. Een medische consensus erkent hun interesse, vooral in het voorkomen van ijzertekort, en beveelt hun consumptie aan tot de leeftijd van 3 jaar.

1 2Opmerkingen:

 1. Tierney

  De vraag is interessant, ik zal ook deelnemen aan de discussie. Samen kunnen we tot een goed antwoord komen.

 2. Shakalkis

  Better impossible!

 3. Simao

  Daarin zit iets. Bedankt voor de hulp in deze kwestie. Ik wist dit niet.

 4. Penton

  Het samen. En hiermee ben ik tegengekomen. Over dit onderwerp kunnen we communiceren.

 5. JoJomi

  Volgens mij ben je als een kind bedrogen.Schrijf een bericht