Je baby 0-1 jaar

Homemade, welke voorzorgsmaatregelen?


Het is met je zelfgemaakte aardappelpuree dat hij zijn smaak zal wekken en zijn diversificatie zal beginnen. Doe met liefde, hij kan alleen van hen houden! Dit is een goede reden, op voorwaarde dat u zorgvuldig bent in de keuze en kwaliteit van producten.

  • Het is met je zelfgemaakte aardappelpuree dat hij zijn smaak zal ontwaken en met zijn diversificatie zal beginnen. Doe met liefde, hij kan alleen van hen houden! Dit is een goede reden, op voorwaarde dat u zorgvuldig bent in de keuze en kwaliteit van producten. Neem in plaats daarvan de groenten en fruit van het seizoen, tot het einde gerijpt in hun natuurlijke omgeving in plaats van in een vliegtuig ...
  • Voor vlees en vis, zorg voor hun frisheid, van hun oorsprong. Denk aan de deadlines voor de verkoop, evenals de aanwezigheid van bepaalde kwaliteitslabels. Voorraad jezelf in winkels, zelfs in de buurt, waar de stroom vloeiend is. De voorraad wordt vaker vernieuwd, het is een garantie voor versheid. Om uw baby niet bloot te stellen aan mogelijk genetisch gemodificeerde organismen, GGO's of krachtige pesticiden, moet u zich richten op verse producten die het gevolg zijn van duurzame landbouw of waarom niet biologisch. En wat u ook kiest, om resterende nitraten en pesticiden te verwijderen, ze te wassen en grondig te pellen.

Stoom is nog beter!

  • Omdat het voedsel op lage temperaturen kookt, behoudt de stoom al hun organoleptische eigenschappen, dat wil zeggen hun uiterlijk, hun kleur, hun aroma, hun smaak, hun textuur, hun consistentie ... Perfect voor het ontwaken naar smaak die ook voorbijgaat aan zijn smaakpapillen, zijn neus, zijn ogen en zijn handen!
  • Bovendien behoudt het alle voedingsstoffen, mineralen en vitamines van voedsel, ideaal voor zijn evenwicht. Investeren, als dat nog niet is gebeurd, in een stoomboot is geen slecht idee. Deze manier van koken is goed voor zijn gezondheid en voor het hele huishouden! En als je groenten in het water kookt, weet dan dat ze al hun voedingsstoffen, mineralen en vitamines verliezen. Meng ze in hun sap, hun bouillon, om hun voedingswaarde in de gootsteen niet te verliezen.

En de kleine potten?

  • Net als biologische landbouw, babyvoeding, babyvoeding, is onderworpen aan uiterst strikte voorschriften. Dit legt nitraat- en pesticideniveaus op bijna nul en maakt geen gebruik van GGO's. Kleine potten bieden daarom sanitaire veiligheid voor uw kind.
  • Lang beschuldigd van het egaliseren van de smaak van het kind vanwege de standaardisatie van smaken en texturen, is babyvoeding tegenwoordig het hoogtepunt van het ontwaken van smaak. Er zijn meer "natuurlijke" reeksen verschenen die de selectie van ingrediënten garanderen en gericht zijn op het grootste behoud van de organoleptische eigenschappen van voedsel: zacht stomen, geen kunstmatige smaakstoffen, geen chemische ingrediënten, geen zout en toegevoegde suikers ... zeer goed ontwikkelde producten die vaak naar de smaak van uw baby zullen zijn.

Frédérique Odasso