Zwangerschap

De onthechting van de placenta baart me zorgen


Onze specialisten beantwoorden vragen die met name de aandacht van de redactie hebben getrokken. Caroline's vraag: "16 weken zwanger, ging ik naar de eerste hulp na een bloedverlies Oordeel: placenta detachement van 2 cm Sindsdien stopte ik met een slogan: rust! Ik maak me zorgen ... "

Het antwoord van Francoise Le Goueff, gynaecoloog bij de moederschap Paul Gellé, in Roubaix

  • "Placentale onthechting manifesteert zich vaak in bloedverlies en weeën, en we moeten proberen erachter te komen waarom.
  • Als een infectie wordt geïdentificeerd, wordt de aanstaande moeder behandeld en moet ze rusten tot het loslaten van de placenta is verdwenen. Ze kan dan haar zwangerschap normaal voortzetten. Als de placenta-abruptie niet oplost, moet ze rusten tot het einde en zal ze zorgvuldig worden gevolgd door haar gynaecoloog om voortijdige bevalling te voorkomen.
  • Als er geen infectie wordt geïdentificeerd, zullen de artsen controleren of de placenta niet te laag is ingebracht, omdat het risico op bloeding groter zou zijn. Tabak is voorstander van deze pathologie, maar het gebeurt ook dat we niet weten waarom het is gebeurd. "

Het standpunt van de moeders

  • "Ik ben zestien weken zwanger en tien dagen geleden ging ik naar de eerste hulp na een bloedverlies Oordeel: placenta-detachement van 2 cm Sindsdien stopte ik met een slogan: rust! is het je ooit overkomen? "Ik zou graag willen weten hoe je leefde omdat ik de tijd lang vind en zelfs als het voor een goed doel is, maak ik me een beetje zorgen." Carolina
  • "Ik leef hetzelfde als jij, ik ben vijf weken zwanger en een paar dagen ben ik bedlegerig geweest na 15 dagen bloedverlies, wat erg indrukwekkend is, maar ik ben eraan gewend omdat, voor mijn eerste kind, hebben ook twee placenta-onthechtingen gedaan: de eerste tot één maand van de zwangerschap en de andere tot vijf maanden. Het is extreem lang omdat, afgezien van de tv, de computer en veel lezen, er geen Er is veel te doen, maar het is oké, veel geluk en vooral, maak je niet teveel zorgen! " Delphine

Andere deskundige antwoorden.

U stelt ook uw vragen en helpt andere toekomstige moeders op onze Bevalling Forum