Zwangerschap

Ouderschapsverlof en vaderschapsverlof

Ouderschapsverlof en vaderschapsverlof


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wilt u genieten van het dagelijkse leven van uw kind wanneer hij daar is? Waarom geen ouderschapsverlof of vaderschapsverlof opnemen?

 • Elke man of vrouw, natuurlijke of adoptieouder, elke werknemer kan profiteren van een ouderschapsverlof als het een jaar anciënniteit in het bedrijf rechtvaardigt op de datum van de geboorte van het kind of, in adoptie, thuiskomst (vóór de leeftijd van 16). Er zijn twee soorten ouderschapsverlof: totaal verlof waarin de arbeidsovereenkomst wordt opgeschort of deeltijdwerk.
 • Sinds het najaar van 2014 is in het najaar van 2014 een nieuwe hervorming van kracht geworden. Voor kinderen geboren of geadopteerd vanaf 1 oktober 2014 is een deel van dit verlof van zes maanden verplicht gereserveerd voor tweede ouder, niet overdraagbaar naar de eerste, zoals momenteel mogelijk is. Met andere woorden: als de vader niet profiteert, gaan deze zes maanden verloren.

Instructies voor ouderschapsverlof

Vader's ouderschapsverlof

Vaderschapsverlof en kinderopvangverlof

 • Ouderschapsverlof is ook mogelijk voor vaders. Anders is vaderschapsverlof een pluspunt waarmee u ook van uw kind kunt genieten. Sinds 1 juli 2013 is vaderschapsverlof omgezet in "vaderschapsverlof en kinderopvangverlof". Als dit niets verandert voor de vaders, kan nu elke werknemer, man of vrouw die bij de moeder woont hiervan profiteren, ongeacht zijn relatie met het kind.
 • Je hebt recht op 11 dagen rust naast de drie dagen afwezigheid toegestaan ​​door de Arbeidswet voor een kind (18 dagen voor een meervoudige bevalling). Neem ze binnen vier maanden na de geboorte van uw kind, zonder te vergeten uw werkgever een maand eerder te informeren. Sinds 1 juli 2019 kunnen vaders wiens pasgeborenen in een gespecialiseerde zorgafdeling (prematuur) worden opgenomen, profiteren van een extra 30 dagen.
 • Vaderschapsverlof staat open voor elke werknemer ongeacht zijn anciënniteit of de aard van zijn arbeidsovereenkomst (vast, voor bepaalde tijd, deeltijd, tijdelijk, ...), ongeacht zijn gezinssituatie (huwelijk, PACS, common law unie, echtscheiding of scheiding), ongeacht de plaats geboorte of woonplaats van zijn kind (in Frankrijk of in het buitenland), ongeacht of het kind van hem afhankelijk is.

Vaderschapsverlof in detail

 Opmerkingen:

 1. Acrisius

  Het is een opmerkelijke, nogal waardevolle boodschap

 2. Tolkree

  Gezaghebbende boodschap :), verleiding ...

 3. Shabaka

  Found a site with a question that interests you.

 4. Shalabar

  Welke woorden ... super, een opmerkelijk idee

 5. Kazidal

  we kunnen zeggen dat dit een uitzondering is :) van de regelsSchrijf een bericht