Je baby 0-1 jaar

Ouderschapsverlof, goed idee?


Gun uzelf een pauze om voor uw kind te zorgen ... het is verleidelijk en vandaag mogelijk voor beide ouders. Voordat u een beslissing neemt, is het echter van essentieel belang om de balans op te maken om een ​​balans te vinden tussen wat zo belangrijk is en wat minder belangrijk is.

Ouderschapsverlof: een beslissing om als koppel te nemen

  • Het is essentieel dat uw partner bij deze reflectie wordt betrokken. Omdat als u een volledig ouderschapsverlof neemt om thuis te blijven, het leven van elk van u zal worden veranderd. Iedereen kan aan ontspanning winnen, maar met sommige parameters, materialen, moet rekening worden gehouden.
  • Aan de financiële kant verandert een bron van inkomsten in plaats van twee het spel! Niet alleen wordt het gezinsbudget verlaagd, wat een andere manier van leven impliceert, maar het kan ook leiden tot een gevoel van afhankelijkheid, een verplichting tot verantwoording.

Ouderschapsverlof: wat staat je te wachten

Stoppen met werken en thuisblijven omvat valkuilen, beter wetende:

  • A priori meer beschikbaar zijn, na verloop van tijd kan het nodig zijn om alle rollen op je te nemen, en niet noodzakelijkerwijs de leukste (administratieve procedures, afspraken maken ...). Voordat u een beslissing neemt, moet u goed nadenken over de rollen en verantwoordelijkheden van elke persoon, zodat niemand het gevoel heeft dat ze verliezen.
  • Een professionele pauze nemen om voor uw kinderen te zorgen, betekent niet alleen dat! Vergeet niet om tijd voor jezelf te houden. Houd ook links met uw collega's (en uw hiërarchie), de terugkeer naar het professionele leven wordt vergemakkelijkt.

Geniet van de ervaring van anderen

Om je denken te bevorderen, is de ervaring van andere ouders die ouderschapsverlof namen van onschatbare waarde.

  • Vrienden, collega's, kennissen ... je zult getuigenissen vinden, vooral als je een vrouw bent omdat veel Franse vrouwen zich kunnen uitdrukken. Voor vaders is het nog nieuw. Als deze onderbreking van het werk de mogelijke positieve ontwikkelingen in zijn carrière niet remt, waarom zou hij zichzelf dan ontnemen?
  • De ideale situatie? Werk in een bedrijf dat ervoor zorgt, zoals wettelijk bepaald, dat hij zijn baan vindt of, bij gebreke daarvan, een baan die vergelijkbaar is met dezelfde salarisvoorwaarden. Opgemerkt moet worden dat niet alle werkgevers het spel spelen en soms aanbieden om terug te keren van ouderschapsverlofposities in gebieden die niet geschikt zijn voor het gezinsleven, waardoor vrouwen gedwongen worden ontslag te nemen.

Ouderschapsverlof: inventariseer voordat u begint

  • Een verademing voor het hele gezin, een echte ontspanning met de kinderen, het geluk van het genieten van hun allereerste keer ... de voordelen van ouderschapsverlof zijn duidelijk voor iedereen die het heeft meegemaakt.
  • Ook voor kinderen is ouderschapsverlof een goede zaak. We moeten echter weten dat wat we ook doen, kinderen nooit vervuld zijn van moederlijke aanwezigheid en ... ze hebben ook een gebrek aan opbouw nodig.
  • De gekozen optie is slechts de moeite waard: de kinderen groeien op, het paar verandert, de professionele ambities evolueren. De echte kwetsbaarheid van een samenleving die gezinnen verzwakt (werkloosheid, echtscheiding ...) is te weten hoe ze een zekere onafhankelijkheid kunnen garanderen. Het is daarom essentieel om een ​​geïnformeerde keuze te maken en ervoor te zorgen dat een ommekeer altijd mogelijk is.

 

Om ook te lezen:

> 10 waarheden over ouderschapsverlof

> Ouderschapsverlof: instructies voor gebruik

> PrePare, gebruiksaanwijzing