Welzijn

Het klimaat uitgelegd aan kinderen

Het klimaat uitgelegd aan kinderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoe is het klimaat? Het is niet altijd eenvoudig om vragen van kinderen over klimaatverandering te beantwoorden. Ter gelegenheid van de Cop21 hebben de redactieteams van Bayard Jeunesse hun bestanden over klimaatverandering gratis online gezet.

Om ouders, leerkrachten en opvoeders te helpen het thema klimaatverandering aan te pakken, zet Bayard Jeunesse gratis en bij wijze van voorbeeld een hele reeks speciale bestanden online. Het doel is om alle kinderen en tieners op jonge leeftijd toegang te bieden tot hetzelfde informatieniveau als volwassenen over kwesties die even cruciaal zijn als de toekomst van de planeet Aarde.

Download de bestanden: 12 gratis documenten

Op elke leeftijd zijn ontdekking:

 • Voor 3-6 jaar: Apple D'Api stelt een dossier voor van 3-6 jaar voor dat de gecompliceerde vraag "Wat is het klimaat?" Beantwoordt. door eenvoudige woorden.
 • Voor 5-8 jaar: Youpi magazine is geïnteresseerd in klimaat, met vragen als "Waarom zeggen we dat de aarde aan het opwarmen is?" of "Wat kunnen we doen om dat te voorkomen?" Het magazine biedt ook een op wetenschap gebaseerde ervaring op het niveau van het kind om het broeikaseffect beter te begrijpen. (Speciale uitgave "Onze planeet is hot").
 • Voor 8-12 jaar: Afbeeldingen Doc neemt zijn jonge lezers in een baan om de aarde om de opwarming van de aarde en de effecten ervan op de planeet te verklaren. Een rapport over de ijsbeer helpt hen zich bewust te worden van de gevolgen van smeltend ijs. (Speciale uitgave "Waarom warmt de aarde op?").
 • Voor 10-14 jaar oud: Okapi biedt een speciaal record door de stemmen van de dieren die de echte deelnemende landen personifiëren en debatteren. Geënsceneerd als een fabel van La Fontaine, het paard voor Europa, de Adelaar voor de Verenigde Staten, de dromedaris voor Saoedi-Arabië en zelfs de Gray Curry voor de Malediven, helpen lezers om de geopolitieke kwesties en noodsituaties op de top. (Speciaal bestand "Klimaatzieke dieren").
 • Voor 15-18 jarigen: Het tijdschrift Phosphore nodigt middelbare scholieren uit om actie te ondernemen door hen 10 oplossingen voor te stellen die door jongeren van hun leeftijd worden aangeboden om hen aan te moedigen om te handelen. (Speciale functie: "Klimaat, wat je echt kunt doen.") Tegelijkertijd neemt I Love English World middelbare scholieren mee naar Alaska om in het Engels de directe gevolgen van klimaatverandering te meten.

Alle Bayard Youth-records rond de COP21Opmerkingen:

 1. Malagami

  Ik denk dat dit de verkeerde manier is. En je moet het uitschakelen.

 2. Harakhty

  De zeer grappige gedachte

 3. Rosselin

  Toegegeven, dit is een prachtige boodschap

 4. Noach

  Maak fouten. Schrijf me in PM, spreek.Schrijf een bericht