Keuken

De chocolade


Chocolade kan onze beste zijn als onze slechtste vriend. Beter omdat het goed is begiftigd met cafeïne en theobromine, met tonische deugden en magnesium met antistressacties. Het ergste, omdat het, rijk aan suiker en vet, zeer calorisch is. Hier is alles wat je moet weten over dit voedsel waardoor we ... bijten!

De chocolade in detail

  • Goed begiftigd met tonische voedingsstoffen (cafeïne, theobromine) en antistress (serotonine, fenylethylamine en vooral magnesium), chocolade is ook zeer rijk aan suiker, vet en calorieën: 550 kcal / 100 g.

Kies het goed

  • kant donkere chocolade, verkies in deeg dat minstens 70% cacao heeft: het meest aromatisch!
  • kant melkchocolade (25 tot 30% cacao), kies degene die je lekker vindt, want qua dieet leveren ze allemaal 220 mg calcium per 100 g.
  • Weet dat de witte chocolade bestaat hoofdzakelijk uit cacaoboter en suiker.
  • Kies in alle gevallen rassen die cacaovet bevatten, met uitzondering van ander vet.

Hoe de chocolade goed te houden

  • Vermijd de hitte die het wit maakt (het vet komt naar de oppervlakte) en de kou die het droog en bros maakt.
  • Plaats bij 18 ° C in een luchtdichte doos, weg van vocht.

Chocolade: hoe oud is het?

  • Op zeldzame uitzonderingen na, houden alle kinderen van chocolade. Dus (behalve in geval van allergie) waarom zou u ze ontnemen? Het is voldoende om hen aan dit plezier te laten kennismaken met inachtneming van de regels van de diëtetiek: vanaf 6 of 7 maanden is 1 theelepel cacao (verkocht met de kinderstraal) voldoende om zijn fles melk te aromatiseren bij het ontbijt of bij de snack. Ontvet, de babyvoeding cacao bevat slechts 20% cacaoboter in plaats van de gebruikelijke 50 tot 55%.
  • Geef hem later de chocolade die hij lekker vindt, zwart of melk, maar alleen tijdens de maaltijd (dessert, snack) en met mate. Chocolade, rijk aan vet en suiker, is zeer energiek.

Wist u dat

Het is dankzij chocolade dat de magnetron is uitgevonden! In 1945 beseft de Amerikaan Percy Spencer dat een chocoladereep in zijn zak is gesmolten in de buurt van een magnetron, een kamer die werd gebruikt om microgolven in de radars te maken ... het idee van de magnetron werd geboren.

Chocolade: onze receptideeën

Elisabeth Tzimakas