Zwangerschap

Prenatale zang, waarom niet?

Prenatale zang, waarom niet?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is natuurlijk geen kwestie van "The Hymn to Joy" zingen tussen twee weeën, noch om deel te nemen aan de New Star, maar om dankzij de techniek van de prenatale zang te leren geluiden uit te zenden die zal gunstig zijn tijdens de zwangerschap en de dag van geboorte.

Van oudsher maakte zingen deel uit van het therapeutische arsenaal tegen de pijn van de bevalling. Plato zegt dat verloskundigen bezweringen in bevallingen hebben omdat zonder hen geen ander therapeutisch recept ondoeltreffend was ... In Egypte gaven de toekomstige moeders zich over aan gezangen tijdens het werk. Dichter bij huis werd Henry IV geboren terwijl zijn moeder een Bearnese-lied zong. Het zal echter nodig zijn om tot de jaren 1960 te wachten, zodat onze beschaving de deugden van het lied opnieuw ontdekt onder impuls van een lyrische zangeres, Marie-Louise Aucher.

Prenatale zang helpt om tijdens de zwangerschap contact te maken met je baby

  • Na onderzoek naar het effect van geluiden op het menselijk lichaam, was Marie-Louise Aucher de eerste die de stem gebruikte als een techniek van zelfkennis, welzijn en als een therapeutisch proces. Zijn ontdekking? De trillingen van de stem verspreiden zich in het lichaam door de botten van het skelet, uitstekende geleiders van geluiden. Zijn methode, psychofonie, legt dus overeenkomsten tussen uitgezonden geluiden en verschillende delen van het lichaam, met zowel fysieke als psychologische effecten.
  • In de jaren zeventig, tijdens de zwangerschap van Pithiviers, verzamelde ze rond haar piano, zwangere vrouwen en verloskundigen, waaronder Chantal Verdière, snel overtuigd van de interesse van de ervaring. Ze combineert haar praktijk met die van de muzikant en ontwikkelt samen met haar een methode speciaal ontworpen voor zwangere vrouwen. Prenatale zang is geboren!
  • De geluiden die worden uitgezonden tijdens het zingen, zouden gevolgen hebben voor het lichaam volgens verschillende fasen van ontvangst: het hoofd, de thorax, het bekken, de benen. Zingen biedt een persoonlijk plezier, vergemakkelijkt de relatie met het kind en anderen. Dit leidt ook tot spierontspanning en ademhalingscontrole. Het is daarom een ​​complete oefening.
  • " Vanaf de geboorte herkent de baby de stemmen van zijn ouders en kalmeert wanneer hij ze hoortzegt Chantal Verdière, die vandaag nog steeds vroedvrouwen traint in psychotherapie. Vandaar het idee om zwangere vrouwen en toekomstige vaders voor te stellen om vóór de geboorte een speciale band met de baby te weven door middel van zingen. "

1 2 3