Je baby 0-1 jaar

Calcium is essentieel!


Essentieel element in de samenstelling van het skelet, het calcium moet dagelijks worden gebracht in de voeding van uw baby. De verklaringen van professor Jean-François Duhamel, kinderarts.

Wat is de rol van calcium?

  • Calcium is een mineraal element dat essentieel is voor de ontwikkeling van het skelet en aan de goede consolidatie van de botten. Twintig jaar zijn nodig om een ​​voldoende calciumvoorraad op te bouwen, ongeveer 1.000 g. Voorbij de leeftijd van 20 jaar wordt kapitaal eenvoudig behouden zonder te kunnen worden verbeterd. Een goede reden om dit mineraal ter ere van alle maaltijden uit de vroegste kindertijd te leggen!
  • Vooral omdat de gunstige effecten daar niet stoppen : Verschillende onderzoeken suggereren dat het gebruik ervan een betere gewichtscontrole zou bevorderen, tandbederf zou helpen voorkomen en de bloeddruk zou beheersen.

Wat zijn de aanbevolen ingangen?

  • Het lichaam weet niet hoe het calcium moet maken. Het moet daarom worden gebracht door het dieet. Om calcium goed te kunnen opnemen door de darmen van een peuter en vervolgens op de botten te fixeren, heeft calcium in de voeding de hulp van vitamine D nodig. Daarom wordt het duo routinematig vanaf de geboorte toegediend.
  • Wanneer de baby borstvoeding krijgt, dekt de melk van zijn moeder het grootste deel van zijn calciumbehoeften. Een paar druppels vitamine D worden dagelijks toegevoegd, met een snelheid van 800 internationale eenheden per dag.
  • Als hij flesvoeding krijgt en hoewel kunstmatige formule is verrijkt met vitamine D, moet hetzelfde supplement worden gegeven aan de theelepel of tijdens de ochtendvoeding. Na 1 jaar bepalen de laatste ANSES-aanbevelingen (Nationaal Agentschap voor Sanitaire Veiligheid, Voedsel, Werk) dat een kind 500 mg calcium per dag moet krijgen tot 3 jaar en 800 mg 4 tot 9 jaar.
  • Vanaf 12 maanden kan uw baby groeimelk drinken, waarvan de eerste kwaliteit rijk is aan calcium en verrijkt met essentiële vetzuren en ijzer. Vergeet niet dat koemelk te rijk is aan eiwitten en verzadigde vetzuren.

    1 2