Welzijn

School is noodzakelijkerwijs frustrerend


"Ga zitten, luister, herhaal ..." Deze paar woorden zeiden, zelfs met de zachtste stem, resoneren onvermijdelijk in het hoofd van uw kind als zware bevelen. Vooral als hij aan het begin van zijn schoolcarrière staat: hij heeft dan een idee in gedachten om plezier te hebben, aan te raken, te voelen ... zijn intelligentie is gebouwd op het concrete en zijn zintuigen zijn wakker.

Dus vanaf daar om ze te kanaliseren, niet gemakkelijk! Als hij je thuis vaak vertelt dat de leraar veel schreeuwt of niet aardig is, is de oorsprong misschien niet vreemd aan deze dwingende behoefte van het kind om volgens procedures soms te verkennen, laten we het zeggen, verontrustend voor de volwassene. Vooral vermenigvuldigd met 30!

School is de gevangenis?

'S Avonds is hij uitgeput. In een klein gedeelte doen kinderen een dutje. In het middengedeelte hangt het af van ... de beschikbare ruimte, de kinderen en hun eigen tempo. Dus als hij 's nachts moe is, wat is er normaler! Hij stond vroeg op en moest de hele dag wat aandacht en zelfs inspanning tonen.

Deze vermoeidheid kan leiden tot een bepaalde depressie (station bij de neus in de soep!) Of een openlijke opwinding. Daar moet je wat begrip gebruiken en de beweging versnellen om deze kleine man in bed te leggen. Zeg tegen zichzelf dat hij zijn tempo niet op de jouwe kan blokkeren. Niet na zo'n dag!

Carole Renucci

Ontdek meer tips.