Je baby 0-1 jaar

Het bezoek van 9 maanden, waar is het voor?


Verplicht, het bezoek van de 9e maand is meer dan alleen een gezondheidscontrole. Gerealiseerd op een belangrijk moment in de groei van uw baby, dient het ook om de balans op te maken van zijn dieet, zijn slaap, zijn ontwikkeling en zijn vele vooruitgang.

Deze gezondheidscontrole maakt deel uit van verplichte medische bezoeken, die voor 100% worden vergoed door de sociale zekerheid. Het wordt toegepast wanneer uw kind tussen de 8 en 10 maanden oud is.

Na de gebruikelijke vragen over uw bevalling, de zorgwijze van uw peuter, dieet, slaap en persoonlijke en familiegeschiedenis, voert de arts, kinderarts of generalist het eigenlijke examen uit, dat plaatsvindt in twee fasen:

9 maanden bezoek: psychomotorische en neurosensorische kant

  • Je baby zit op je schoot, hij is gekleed. De arts controleert zijn grip, zijn visie en de kwaliteit van zijn ogen. Hij oefent ook een tcontroleert de screeningf.
  • Toen hij beoordeel het ontwikkelingsstadium van uw peuter. Zit hij goed, stabiel? draait hij zich om? reageert hij op de roep van zijn voornaam? Spreekt hij enkele lettergrepen uit? etc.
  • De arts waardeert ook de vaardigheid van uw kind, door zijn vermogen te onderzoeken om objecten te manipuleren. Uiteindelijk evalueert hij de zijne neurologische toestand, vooral zijn "evenwichtsreacties", zijn toon en zijn reflexen.

9 maanden bezoek: medische kant

  • De arts kleedt uw kind uit voor meet zowel de grootte als de hoofdomtrek en weeg het.
  • Hij onderzoekt zijn hart en longen, palpeert zijn maag, nieren en geslachtsorganen, onderzoekt zijn tanden, zijn keel, zijn oren ...
  • Zodra deze basiscontroles zijn uitgevoerd, is dit het geval bepaalt de staat van vaccinaties.

Tips +

• Dit examen is essentieel om problemen bij uw kind op te sporen en zo snel mogelijk op te lossen. Verwaarloos het niet en vergeet niet de arts te vragen het medische certificaat in te vullen (terug te sturen naar de CAF).

• Maak gebruik van dit overleg om alle problemen aan te pakken die u aangaan. Het is het juiste moment.

Safia Amor met Nathalie Colomb-Polo, kinderarts