Anders

Oude en jonge pompoenen (tot 3 jaar oud)


Vertel je kinderen het verhaal van een vermoeide oude pompoen, die geen Halloween wil vieren, en die zich leeg voelt ... Schouders hangende en achterblijvende voeten, bootsen de ontmoediging van deze pompoen na. Je kinderen, ze spelen de pompoen jong en moeten je imiteren, je vertelt dat de oude pompoen moe is en luid geeuwt. Uw kinderen geeuwen op hun beurt. Je zegt dat de oude pompoen naar bed wil. Je rolt dan door de kamer, gevolgd door je kinderen. Je vertelt dat de pompoen in slaap valt en lekker in een hoek van de kamer gaat liggen. Uw kinderen doen hetzelfde. Dan wordt de pompoen wakker en blijft roeren.We kunnen dan de rollen verwisselen: het is aan de volwassene om na te doen wat de kinderen doen.

Vertel je kinderen het verhaal van een vermoeide oude pompoen, die geen Halloween wil vieren, en die zich leeg voelt ... Schouders hangende en achterblijvende voeten, bootsen de ontmoediging van deze pompoen na. Uw kinderen spelen de jonge pompoenen en moeten u nadoen.
Je vertelt dat de oude pompoen moe is en luid geeuwt. Uw kinderen geeuwen op hun beurt. Je zegt dat de oude pompoen naar bed wil. Je rolt dan door de kamer, gevolgd door je kinderen. Je vertelt dat de pompoen in slaap valt en lekker in een hoek van de kamer gaat liggen. Uw kinderen doen hetzelfde. Dan wordt de pompoen wakker en blijft hij roeren.
We kunnen dan de rollen uitwisselen: het is aan de volwassene om na te doen wat de kinderen doen.