Uw kind 3-5 jaar

Het vlees? Het is zijn schattige zonde


"Is er nog kip?" Zeker dat je kleine boeman geen tekort heeft aan eiwitten, vlees, hij vindt het geweldig! Het is een echt roofdier. Maar riskeert het niet iets teveel te eten? Het advies van Pr Patrick Tounian, voedingsdeskundige.

  • In de kantine en thuis rent je kleine veelvraat op het kleinste stukje vlees. "We eten teveel vlees", hameren de media! Je bent niet erg gerustgesteld.

GEVAL VOOR GEVAL OPLOSSING

Thuis is het traditie

  • Zelfs kleine eters houden van vlees, vooral kip! Dat is goed voor je levensgenieter. In uw gezin, en soms uw omgeving, eten we vlees voor lunch en diner. Studies beschuldigen haar van een teveel aan de nieren? Maar het zou enorme hoeveelheden kosten die hij niet kon opnemen.
  • Wat te doen. Voel je niet schuldig dat hij vlees eet. 50 g 's middags en 50 g' s nachts, het is perfect! De vleeseiwitten zorgen voor de geanimeerde zuren die essentieel zijn voor de gezondheid.
  • Wat hem te vertellen. "Ik geef je wat kip en we houden de rest voor vanavond, het wordt heerlijk koud met mayo!"

Hij houdt van rood vlees

  • Verheug je omdat zijn enorme interesse zijn ijzer is! Het tekort, gebruikelijk bij kinderen, veroorzaakt vermoeidheid en herhaalde infecties. Ze werd ook beschuldigd van schoolproblemen.
  • Wat te doen. Geniet ervan. Je kleine carnivoor zal dus 1 mg ijzer per dag absorberen, de minimale inname die op zijn leeftijd wordt aanbevolen! Niet zo gemakkelijk te bereiken, vooral als hij net de melkgroei stopte. Merk op dat er 15 g bloedworst of 105 g rundvlees nodig is, die je fijnproever graag eet! Meer onwaarschijnlijk, 220 g varkensvlees, gevogelte of kalfsvlees. Of, missie onmogelijk, meer dan 1 kg lenzen! Vermijd echter de steak tartaar. Rauw vlees kan parasieten overbrengen.
  • Wat hem te vertellen. "We gaan bloedworst bereiden, het is heel goed met appels."

1 2