Keuken

Aubergine


Aubergine wordt sinds 800 voor Christus gekookt en is bij uitstek een mediterrane groente. Al onze tips voor het koken van deze vezelrijke en caloriearme groente en ervoor zorgen dat hij van je kinderen houdt.

  • Aubergine is het hele jaar beschikbaar, maar het hoogseizoen is van juli tot september. Kies de stevigste en degenen waarvan de huid glad en uniform van kleur is.
  • Zolang je niet dronken wordt in de olie, is aubergine een verteerbare groente en niet erg energiek. Maak een remedie tijdens de zomer om uw kapitaal te vernieuwen in mineralen (kalium, fosfor, magnesium, calcium), vitamines, waaronder vitamine C, en in sporenelementen zoals ijzer. De vezels die de darmtransit vergemakkelijken worden goed verdragen door kinderen omdat ze zijn samengesteld uit pectines die tijdens het koken zacht worden.

Kies het en bewaar het

  • Liever middelgrote aubergine (200 g), smakelijker en minder bitter dan vet. Het is verstoken van centrale zaden, die darmintoleranties veroorzaken.
  • Kies het boerderij, met een glanzende en gladde huid, tekenen van zijn frisheid.
  • Bewaar het niet op kamertemperatuur waar ze uitdroogt en verfrommelt, maar op de bodem van de koelkast waar ze meerdere dagen vers blijft.

Goed geschikt

  • Licht in calorieën (30 kcal / 100 g), aubergine kan erg hebzuchtig zijn in olie dat ze pompen zodra ze contact met hem heeft. Om deze valkuil te voorkomen, kook je het 30 minuten in haar huid in een hete oven (200 ° C), herstel je het vlees en pas je het aan naar jouw smaak (bijvoorbeeld in kaviaar van aubergines), of kook je het aan de stoom voordat je het in een beetje olie snijdt. Verwijder anders overtollig vet op keukenpapier.

Aubergine en kinderen

  • Als uw kind sceptisch is over de smaken, vermijd dan de groenvleesige aubergine, die vrij bitter is. Degenen met wit vlees en witte opperhuid, zoals Aubergine (die de Engelsen "aubergine" noemen), hebben bijvoorbeeld de voorkeur aan een zachtere smaak.
  • Zijn bitterheid bevalt de kleintjes niet altijd. Om het zoveel mogelijk te verwijderen, pel je het (de huid is relatief bitter), laat je het 30 minuten in een beetje zout staan ​​en veeg je het droog voordat je het bijvoorbeeld in een ratatouille-voorbereiding gebruikt.

Wilt u uw recepten en kooktips delen? Tot ziens op ons kookforum.