Je baby 0-1 jaar

De fopspeen heeft ook troeven!

De fopspeen heeft ook troeven!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

We kennen uit het hoofd de gebreken van de totote: nestelen met microben, verantwoordelijk voor slaapstoornissen, remmen het leren van taal ... En toch biedt de fopspeen ook echte diensten. Het bewijs door 4.

  • Het is bekend, de tepel heeft vervelende gebreken! Het is een nest microben dat neushoorns herhaaldelijk in stand houdt ... Het brengt de juiste uitvoering van borstvoeding in gevaar omdat een borst niet grijpt als een rubberen punt ...
  • Het zal waarschijnlijk leiden tot ernstige slaapstoornissen: als een peuter eraan went om in slaap te vallen met een fopspeen in de mond, heeft hij deze tijdens elke nacht wakker nodig om weer in slaap te vallen
  • Het belemmert het leren van taal: moeilijk te articuleren met een plug in de mond. Maar de totote heeft ook een aantal wetenschappelijk vastgestelde eigenschappen.

1e troef: het dient als pijnstiller

  • In 2009 pleitte de ANSM, het Nationaal Agentschap voor de veiligheid van geneesmiddelen en gezondheidsproducten **, om de pijn van baby's te beheersen, het systematisch gebruik van een zoete oplossing in verband met het zuigen ... van een fopspeen . Waarom? "In contact met suiker geven sommige receptoren op de tong antalgische stoffen af, maar een tepel zuigen versterkt dit effect", zegt Jean-François Magny, kinderarts, hoofd reanimatie bij neonatologie en kindergeneeskunde in het ziekenhuis Necker-Brune in Parijs. Dus een baby die moet worden geperfuseerd of doorboord heeft altijd recht op een fopspeen!

2e troef: de totote helpt bij het voorkomen van plotselinge kindersterfte

  • "De wetenschappelijke literatuur is vrij duidelijk over haar beschermende rol", zegt Inge Harrewijn, kinderarts bij het Regionaal Referentiecentrum over het onverwachte overlijden van zuigelingen in Montpellier. Studies hebben aangetoond dat "zuigende" baby's minder snel plotseling overlijden dan andere. "Het is mogelijk om vast te stellen dat kinderen met fopspenen eerder wakker worden bij wakker worden in geval van bijwerkingen, zoals adempauzes, en een betere balans tussen factoren die het hart versnellen en factoren die de hartslag verlagen ", legt de arts uit.
  • Leuk weetje: het beschermende effect van de fopspeen houdt de hele nacht aan, zelfs als de kleine slaper het na twintig minuten verliest (het gemiddelde)! "Dus we hebben geen probleem met de ouders die de fopspeen aan hun pasgeborene geven, integendeel, op voorwaarde dat ze een paar dagen na de geboorte wachten, dat borstvoeding goed is geïnstalleerd," adviseert ze.

1 2