Je baby 0-1 jaar

Welkom borstvoeding, wat is het?


U wilt borstvoeding geven en vragen wanneer u uw baby gaat voeden. Het is in de geboortekamer, meestal kort na de bevalling, dat de eerste voeding plaatsvindt. Verklaringen van Anna Roy, liberale verloskundige en halftijd tijdens de zwangerschap van Bluets in Parijs.

Bij de geboorte heeft de baby geen honger!

  • Als het op de wereld aankomt, heeft je gezonde, pasgeboren baby geen zin om te etenomdat hij het niet nodig heeft. Hij heeft geen honger.
  • Je baby heeft net 9 maanden "drip" doorgebracht met alle voeding die hij nodig had. Hij heeft genoeg om 3 dagen te leven op de reserves van foetaal vet dat hij tijdens zijn baarmoederleven heeft opgeslagen.

Voeding belangrijk, maar niet gehaast!

  • Dat is de reden waarom als je peuter liever slaapt, hem niet dwingt om te zogen. De zuigreflex moet starten, wat enkele uren kan duren, zelfs als deze statistisch begint tussen 30 en 45 minuten na de geboorte.
  • Daarna, meer om hem te verwelkomen dan om hem te voeden, kun je hem eindelijk zijn welkome borstvoeding geven.
  • Een zeer ontroerend moment voor jullie beiden en zeer voordelig voor je baby! Tijdens de borstvoeding scheidt hij endorfines af, een natuurlijk pijnstillend middel dat hem geruststelt.
  • Het zal profiteren van alle voordelen van colostrum, het eerste voedsel dat uit je borsten zal stromen. Een uitzonderlijk antwoord op de voedings- en immuunbehoeften van uw pasgeboren baby gedurende de eerste 3 levensdagen tot de opkomst van melk.

Frédérique Odasso

Borstvoeding: al onze artikelen.

Wilt u uw ervaringen en vragen delen? Bezoek ons ​​borstvoedingsforum.