Je baby 0-1 jaar

De gezichtswas


Neus, ogen, oren, nagels ... wat zijn de goede dingen om het mooie gezicht van je baby schoon te maken? Ontdek hem op foto's met Tung Ahn en zijn kleine Noémie, 2 maanden, en Valérie, moeder van Gabrielle, 8 maanden.

Klik op Diavoorstelling om de afbeeldingsreeks te bekijken

Tips + voor perfecte hygiëne

• Verzorging van de koude neus. In geval van verkoudheid voorkomt de verstopping van de neus van uw baby dat deze goed ademt, maar ook om te voeden. Verwijder vervolgens de neus voor elke maaltijd met een baby-vlieg of door direct een beetje zoutoplossing in iemands neusgaten te injecteren.

Gedeelde hygiëne. Het zou zonde zijn om ziektekiemen aan je baby door te geven. Was je handen voordat je begint en poets je nagels grondig.

Eenmalig gebruik. Vervang kompressen of katoen om elk oog, neusgat en oor schoon te maken. Anders zou je een mogelijk zaadje kunnen circuleren. Zoute pipetten zijn uitsluitend voor eenmalig gebruik. Je kunt het gebruiken voor alle wieken die nodig zijn voor het toilet, maar gebruik elke dag een steriele pipet en gooi het na gebruik weg, zelfs als het niet volledig wordt gebruikt.

Elisabeth Tzimakas

Zie ook onze video Het babytoilet.