Galleries

De gezichtswas

De gezichtswas


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bekijk de diavoorstelling

Neus, ogen, oren, nagels ... wat zijn de goede dingen om het mooie gezicht van je baby schoon te maken? Ontdek hem op foto's met Tung Ahn en zijn kleine Noémie, 2 maanden, en Valérie, moeder van Gabrielle, 8 maanden.

Elisabeth Tzimakas

Het gezichtstoilet (5 foto's)

Een klein stukje goed schoongemaakt

Noémie waardeert deze passage niet echt, maar er is geen sprake van haar neus vol te laten zitten. Tung Anh neemt een stuk absorberend katoen en rolt het tussen haar vingers. Het impregneert met fysiologische zoutoplossing en introduceert het vervolgens door aan de voet van het neusgat te draaien. U hoeft niet verder te gaan: het slijm komt al uit de neus van Noémie. Een tweede lont voor het andere neusgat en, whew, het is voorbij!

Let op de ogen

Voor de mooie ogen van haar baby is Tung Anh erg zorgzaam. Het weekt een steriel kompres met een beetje zoutoplossing. Ze houdt Naomi's gezicht stevig in de ene hand en reinigt zachtjes het oog van de andere, vanuit de binnenste ooghoek (neus) naar de tempel. Met behulp van een tweede kompres gaat Tung Anh op dezelfde manier verder voor het andere oog.

De oren: zachtjes

Om het teveel aan cerumen (natuurlijke afscheiding van het gehoorkanaal) te verwijderen dat soms het oor van Noémie bevuilt, gebruikt Tung Anh geen speciaal wattenstaafje dat een plug zou kunnen creëren. Hij hoeft het paviljoen alleen schoon te maken met katoen gedrenkt in fysiologische zoutoplossing. Met een vochtige katoen reinigt het de plooien achter het oor, droogt ze op. Als dit onderdeel droog is, past Tung Anh een beetje vochtinbrengende crème toe voor de baby.

En voor de ouderen: een beetje manicure

Valerie controleert regelmatig de nagels van Gabrielle om krassen te voorkomen en een goede hygiëne te handhaven. Ze gebruikt een schaar voor baby met ronde uiteinden, gereserveerd voor dit doel. Valerie houdt de vingers van haar dochter stevig in haar hand en snijdt de nagels volgens de afgeronde vingers. Voor de teennagels is het gebaar hetzelfde, maar het snijdt ze vierkant om te voorkomen dat ze worden geïncarneerd.

Een stralende glimlach

Omdat de eerste twee tanden van Gabrielle op zijn, maakt Valerie ze twee keer per dag schoon. Ze zit haar dochter op haar schoot, terug tegen haar. Ze wikkelt een kompres gedrenkt in fysiologische zoutoplossing rond haar wijsvinger en wrijft over de tanden van haar dochter. Dit gebaar amuseert Gabrielle. Valerie masseert haar tandvlees om de bloedsomloop en de stuwkracht van andere tanden te bevorderen.Opmerkingen:

 1. Dusida

  Het weergaloze bericht ;)

 2. Vudoshicage

  Bravo, een geweldig idee

 3. Tut

  Het is jammer dat ik me nu niet kan uitdrukken - er is geen vrije tijd. Maar ik zal worden vrijgelaten - ik zal zeker schrijven dat ik over deze vraag denk.

 4. Vosho

  Snel antwoordde je ...Schrijf een bericht