Galleries

Het toilet van de baby

Het toilet van de baby


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bekijk de diavoorstelling

Allemaal schoon na het baden? Bijna! Gezicht, ogen, oren ... moeten op hun beurt voorzichtig worden schoongemaakt. Daniel en Enzo, 3 maanden, tonen je de goede gebaren

Foto's: Olivia Baumgartner.

Het baby toilet (8 foto's)

Voordat je begint

Verzamel al het materiaal dat je nodig hebt: katoen, steriele kompressen, een haarborstel, vaseline, warm mineraalwater of nevel, vochtinbrengende crème of zoete amandelolie, zoutoplossing (vloeistof waarvan de samenstelling dicht bij die van tranen ligt) in peulen, kleine schaar met ronde uiteinden (er zit een gleuf op een van de messen om de nagel te plaatsen zonder verkeerd te zijn).

Zijn gezicht

Als je peuter eenmaal gekleed is en comfortabel op zijn rug zit, kun je zijn gezicht wassen door voorzichtig een wattenschijfje gedrenkt in lauw water of water uit een rookmachine op zijn gezicht af te vegen.

Zijn ogen

De ogen van een baby vereisen al uw aandacht. Fijne afscheidingen worden ondergebracht in de hoek van de oogleden. Om ze schoon te maken, brengt u op zijn oogleden voorzichtig een steriel kompres bevochtigd met een nevel of zoutoplossing vanuit de interne ooghoek naar de buitenste hoek. Veeg met een papieren tissue als de vloeistof op zijn kleine wangen stroomt. Verander het kompres voor het andere oog.

Zijn neus

De kleine haartjes in zijn neusgaten stoten van nature stof en slijm af, vooral als je baby niest. Bij de geboorte van zijn neus kunnen zich echter kleine korstjes vormen en hem irriteren om te ademen. Rol een stukje katoen tussen je vingers om een ​​klein lontje te maken en laat het weken met zoutoplossing. Slag de binnencontour van de neusgaten door te draaien, om kleine vreemde voorwerpen los te maken. Wees voorzichtig, duw het katoen niet te ver en verander het voor elk neusgat. Als uw baby een kleine neus heeft, herhaalt u de operatie vóór de maaltijd zodat hij goed kan ademen tijdens het zogen.

Zijn oren

Week een klein katoenen lont met water of zoutoplossing. Het hoofd van je baby moet opzij worden gedraaid. Plaats zijn speelgoed of muziekdoos op de matras om zijn aandacht te trekken. Begin met het schoonmaken van de kleine plooien achter zijn oor. Verander katoen en maak de vlag van zijn oor voorzichtig schoon zonder de pit in de gehoorgang te duwen: de binnenoorgang is fragiel en werkt door zelfreiniging, dat wil zeggen dat zijn kleine haren de was naar -buiten. Het gebruik van de lont, zoals dat van het wattenstaafje, is nutteloos en zelfs gevaarlijk: het kan een plug vormen. De huid achter het oor splitst soms, in dit geval, breng wat vaseline aan.

De hoofdhuid

Korsten van melk kunnen onder het dons verschijnen: het is een coating van talg die vaak wordt gevormd op de hoofdhuid van zuigelingen, vanwege bijzonder overvloedige transpiratie tijdens voedingen. Probeer ze niet met de hand te verwijderen, ze moeten zelf vallen. Veeg de schedel van je baby voorzichtig schoon met wat vochtinbrengende crème of een wattenstaafje bevochtigd met zoete amandelolie. De volgende dag worden de korsten verzacht en staan ​​ze alleen met een kleine shampoo.

Vingernagels

Begin met het knippen van zijn nagels wanneer ze ongeveer 1 maand oud zijn, als je ze lang vindt en ze zijn ver van het vlees van de vinger. Leg je baby op je schoot, zijn rug tegen je aan. Met één hand houdt u zijn vingers vast en met de andere snijdt u zijn nagels. Denk aan hem om een ​​lied te zingen om hem af te leiden. En als hij niet te geagiteerd is, ga dan overeind staan. Knip de nagels in het vierkant, niet te kort met een schaar voor de baby (met ronde uiteinden). Reinig de dia's met een antiseptische oplossing. Als je baby te veel beweegt, doe dan een dutje, maar je loopt nog steeds het risico hem wakker te maken!

Een beetje "kat" helemaal schoon

Na al deze avonturen is een dikke knuffel nodig! Geniet voordat je je aankleedt, van dit moment van intimiteit om met hem te praten, hem gerust te stellen, warm in de palm van je armen. Prijs hem voor zijn grote geduld en deelname ...Opmerkingen:

  1. Togore

    Wanhoop niet! Funnier!

  2. Lawton

    Thank you for choosing advice, how can I thank you?

  3. Simpson

    Buren !!Schrijf een bericht