Zwangerschap

De schildklier, een bondgenoot voor je zwangerschap


Weet je dat deze klier gedurende deze negen maanden in de "eerste lijn" zal zijn? Zonder dit zou je baby geen hormonen hebben die essentieel zijn voor zijn ontwikkeling. Portret van deze vriend die je goed wil en al je aandacht verdient!

De schildklier: een hormoonfabriek

  • Wat is deze klier en waarvoor wordt het dagelijks gebruikt, buiten de zwangerschap? Ze is gelegen aan de basis van de nek, net boven de kleine holte die u onder uw vingers kunt voelen en veilig op de voorkant van de luchtpijp is opgeborgen. Zijafmetingen, het meet ongeveer 5 cm hoog, 5 cm breed en weegt zelden meer dan 30 g. "Bij afwezigheid van enige pathologie is de schildklier klein genoeg zodat we hem niet waarnemen", zegt dr. Jacques Orgiazzi, endocrinoloog.
  • Zijn missie? Maak schildklierhormonen - T4 of thyroxine en T3 of tri-joodthyronine - van het jodium dat in onze voeding aanwezig is. Alles wordt op het niveau van de hersenen geregeld door de hypofyse: wanneer deze klier detecteert dat het niveau van schildklierhormonen in het bloed te laag is, scheidt het een bepaald hormoon, TSH, af om de schildklier te stimuleren en het de volgorde te geven om de productie nieuw leven in te blazen.

De foetus heeft een bad met hormonen nodig

  • Zonder voldoende schildklierhormonen in ons lichaam zouden we echte weekdieren zijn! "In het geval van schildklierinsufficiëntie wordt alles fysiek, intellectueel en metabolisch vertraagd", zegt Dr. Orgiazzi. De persoon voelt zacht, slap, leeft twee keer, is kil, heeft constipatieproblemen, geheugenverlies, tekenen van depressie, ze komt aan. "Schildklierhormonen zijn als een tijger in de motor!", Vergelijkt de arts. Dat is waarom wanneer we te veel hebben, we geagiteerd en agressief zijn, we slapen weinig, we verliezen gewicht, we zweten, we hebben het hart dat op volle snelheid klopt ...
  • Als ze tot een normaal leven leiden, worden deze beroemde schildklierhormonen nog essentiëler tijdens een zwangerschap en dit vanaf de conceptie. "Een foetus die niet verzadigd is met schildklierhormonen kan significante neuromotorische en neuro-intellectuele ontwikkelingstekorten hebben, en deze belangrijke rol in functionele hersenontwikkeling blijft na de geboorte bestaan," merkt de endocrinoloog op.

1 2 3 4