Je kind 3-5 jaar

Solidariteit, dat kan worden geleerd!

Solidariteit, dat kan worden geleerd!We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Vertel mijn moeder, waarom slaapt hij op de grond?" Op deze leeftijd is je kind erg gevoelig voor onrecht, of hij er tijdens de pauze of op straat mee wordt geconfronteerd. Maak van de gelegenheid gebruik om met hem te praten over tolerantie en solidariteit. Hier is hoe het te doen.

Armoede, handicap, misbruik, racisme, solidariteit ... Het is nooit te vroeg om deze kwesties met uw kind te bespreken. Geschiedenis om hem te leren dat niet alle mannen van de wereld in hetzelfde teken zijn gehuisvest en verder kunnen worden gezien dan het puntje van zijn neus.

Mensenrechten, het is zijn leeftijd

  • Zijn relaties met anderen worden rijker, het is het perfecte moment om zijn bewustzijn van solidariteit te beginnen. Dit thema wordt steeds vaker op school aangepakt om de studenten de regels van het leven in de samenleving te laten ontdekken en hen te laten nadenken over acties van burgerschap. Onderwerpen die u thuis kunt benaderen en resoneren in de geest van uw kind.
  • Op een of andere dag is het ook mogelijk dat uw kind wordt geconfronteerd met een vorm van intolerantie. Zoveel als het zo snel mogelijk is voorbereid om te reageren op discriminatie.
  • De samenleving waarin hij op het punt staat zijn plaats in te nemen, wordt steeds meer gemengd, pluralistisch en zal blijven evolueren.
  • Er is een Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen door de Verenigde Naties in 1948 in Parijs. Het is niet zinloos om uw kind te herinneren aan artikel 1 van deze tekst, dat in principe een voorbeeld is van openheid in ons land: "alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren."

    1 2