Zwangerschap

De verloskamer, hoe is het?


De geboorte van je kind nadert snel en je kijkt er naar uit. Om je te laten wachten, geeft Myriam Gros, verloskundige in het ziekenhuis van Thonon-les-Bains, je een beeld van deze specifieke plaats waar deze ontmoeting bovenaan zal plaatsvinden: de verloskamer.

Kleine rondleiding door de verloskamer

Om u vertrouwd te maken met de plaats waar u uw kind zult baren, geeft Myriam Gros, verloskundige de elementen op die zich in de verloskamer bevinden:

  • Het leveringsbed: het is afneembaar en verwijderbaar, zodat het zich aan alle posities kan aanpassen en vooral aan degene die u het prettigst vindt.
  • De mobilisatieballonnen van het bekken: dit zijn grote harde ballonnen waarop je kunt zitten als je de behoefte voelt om te bewegen. Ze bevorderen de afkomst van je baby.
  • Het werkende licht: deze grote centrale en specifieke verlichting van de medische wereld, produceert een specifiek licht om de verloskundige beter te laten zien, bijvoorbeeld als ze het perineum moet hechten. Het is niet noodzakelijkerwijs verlicht. Het gefilterde licht heeft steeds meer de voorkeur tijdens de levering.
  • Monitoring: deze machine regelt de hartslag van je baby en de intensiteit van je weeën.
  • De scope: een andere monitor die wordt gebruikt om uw bloeddruk, zuurstofverzadiging en hartslag te controleren.
  • De welkomsttafel: het is hier dat na een lange tijd warm tegen je huid te hebben doorgebracht, je baby zal worden onderzocht, gewogen, gemeten. Daar zal hij zijn eerste volledige medische onderzoek en zijn reeks routinematige neurologische tests doorstaan. Deze tafel is uitgerust met een oprit om je kleintje warm te houden. Het is ook uitgerust met apparatuur speciaal voor de toevoer van zuurstof, als uw baby het nodig heeft.
  • De gootsteen: onmisbaar voor het wassen van alle handen.
  • Verschillende rolwagens met materialen: ze omvatten ofwel het epidurale anesthesiepakket, of het leveringspakket met handschoenen, maskers en alle gebruiksvoorwerpen (infusies, bloedonderzoek, ...) die nodig zijn voor een goed verloop van uw bevalling.
  • Een stoel: wordt meestal verstrekt aan de persoon die u vergezelt. Je kunt uiteindelijk je muziek meenemen. Terwijl de meeste verloskamers nog steeds betegeld zijn, bieden de nieuwere kamers een warmer decor (lino, muurfresco's).

Frédérique Odasso