Zwangerschap

Baarmoederherziening, wat is het?

Baarmoederherziening, wat is het?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Direct na de geboorte van uw baby, zorgt de verloskundige ervoor dat de placenta volledig is losgemaakt. Het is verlossing. Indien onvolledig, moet uterusrevisie worden uitgevoerd.

  • Na de geboorte van uw baby blijft het de placenta verdrijven: het is het probleem. Je baarmoeder wordt hervat, ongeveer een half uur na de geboorte, met een paar kleine samentrekkingen, minder pijnlijk dan de vorige. De baarmoederspier trekt zich terug, de placenta komt van de baarmoederfundus en wordt met de membranen verdreven.
  • Het medische team zorgt ervoor dat de placenta compleet is. als er fragmenten in de muur waren ingebed, zou dit tot bloeding kunnen leiden. Het is daarom noodzakelijk om alles te herstellen door een baarmoederrevisie uit te voeren.
  • De verloskundige-verloskundige of verloskundige brengt haar steriele handschoen in uw baarmoeder en verwijdert dat deel van de placenta. De ingreep duurt één tot drie minuten.
  • Ofwel zult u epiduraal zijn en niets voelen, ofwel zal de anesthesioloog een intraveneuze injectie uitvoeren zodat u niets voelt.

En kunstmatige redding?

  • Het kan ook gebeuren dat bevrijding helemaal niet gebeurt. In dit geval zal na 30 minuten, altijd om elk risico op bloeding te voorkomen, worden geoefend wat een kunstmatige bevalling wordt genoemd. De beoefenaar zal de placenta met zijn hand opstijgen om hem terug te brengen. Vervolgens zal hij een baarmoederrevisie uitvoeren om te controleren of er niets in uw baarmoeder blijft.
  • Nogmaals, u zult epiduraal zijn of u zult verdoving hebben.

Karine Ancelet