Je kind 3-5 jaar

Moderne kunst, waar je peuter dol op is

Moderne kunst, waar je peuter dol op isWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat als je met je kind moderne kunst zou gaan ontdekken? Bijvoorbeeld Beaubourg in Parijs, Pompidou in Metz of het door een familie gerunde Museum voor Moderne Kunst in Troyes. Genieten. Je peuter staat altijd klaar voor een uitje met jou!

Waarom niet vandaag?

  • Het idee is om je uitgang niet uit te stellentegen de Griekse kalenders die zeggen dat het te goed of te slecht is ... Zeg je dat je in het eerste geval minder mensen hebt, en dat als het allemaal grijs is, bingo, wat een goed idee van exit!

Ga naar moderne kunst!

  • Omdat hij overal is : op een poster, een pub, op straat en natuurlijk in veel nationale musea van Parijs of de provincie, gratis voor kinderen.

Weinig aandenken om samen een leuke tijd te hebben

  • Ga daarheen, het is al een goede stap: boeken zijn goed Maar een picturaal werk, zoals de architectuur, wordt echt beschouwd, in al zijn dimensies en via een cursus.
  • Voel je niet verplicht om alles te zien: je kunt samen naar drie of vier schilderijen kijken en dan weer teruggaan, als je kind genoeg heeft.
  • Laat jezelf dragen zonder vooroordelen. Vertrouw op je peuter die meer voelt dan hij analyseert. De kunst van de twintigste eeuw probeert niet noodzakelijkerwijs "mooi" te maken, maar om emoties te creëren. Als de kunstenaar eeuwen heeft doorgebracht, is er een reden, niet?
  • Raak niet in paniek als je denkt dat je er niets vanaf weet. Begin samen een gesprek. Wat zie je Welk verhaal kun je vertellen?
  • Kijk naar je kleintje, hij drukt zich uit met zijn lichaam. Hij bootst het karakter van het werk na of neemt een pauze. Zijn verbeelding heeft een groot vermogen om zichzelf in zijn actie te projecteren: rennen, springen, waden ...
  • Uw kind concentreert zich op een detail? De bloem op de jurk, de omgekeerde vaas ... Rol deze draad af, het is een goed begin voor je gesprek.

Hoe praat je over kunst uit de 20e eeuw tegen kinderen?

  • De kus van Gustav Klimt of Frantisek Kupka's piano ... 30 werken ontcijferd in een zeer eenvoudige taal die naar voren brengt wat je kunt zeggen tegen een kind van 5-7 jaar oud of ouder. De mogelijkheid voor ons ook om beter te leren observeren, onszelf de juiste vragen te stellen en ons zonder paniek te laten bewegen voor een werk dat we niet zullen begrijpen! Hoe praat je over kunst uit de 20e eeuw tegen kinderen, Ed. De neergestreken baron, 16 €.
  • Waar het te vinden? www.editionslebaronperche.com

Agnes Barboux

Deel uw tips en uw vrijetijdsideeën met andere ouders op ons Leisure Forum.