Zwangerschap

De komst van de tweede, een ramp?

De komst van de tweede, een ramp?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je zult snel terugkeren naar het avontuur van het moederschap. Maar tijdens deze zwangerschap, vaak anders dan de eerste, rijzen er vragen. Hoe verandert de komst van dit tweede kind de situatie voor de oudste, het paar?

Moeder kant, de angst om niet op te staan

  • Zoals veel jonge moedersje hebt je eerste zwangerschap ervaren als een grote omwenteling, luisterend naar het minste teken van je lichaam en je baby. Voor deze tweede zwangerschap is je behoefte aan introspectie minder sterk. "De negen maanden van mijn eerste zwangerschap werden onderbroken door mijn yogalessen, pool, verwennerij en het lezen van boeken die gespecialiseerd zijn in de baby, herinnert Marion, moeder van Ines, 3 jaar, en Noah, 6 maanden Voor de tweede zwangerschap nam ik niet eens de tijd om mijn wateraerobics te doen, ik voelde de behoefte niet, ik was -sereine.

    Aanstaande moeders worden achtervolgd door de angst om niet zoveel van deze baby te kunnen houden als de oudste.

  • Serene? Niet helemaal. De toekomstige moeders van een tweede kind zijn bang om niet zoveel van deze baby te kunnen houden als de oudste. "Maak je geen zorgen," antwoordt Anne Gatecel, een klinisch psycholoog, "je zult net zoveel van je twee kinderen houden, ongetwijfeld anders." Uiteindelijk stoort het jou de tijd, de aanwezigheid die je aan elk van hen zult geven. voorrecht boven elkaar. "Niet zo gemakkelijk! Omdat de komst van kind nummer 2 je zal grijpen. Kom op! Binnenkort zul je een organisatie vinden om aan je twee kleine schatjes te wijden en de aanwezigheid reserveren die ze nodig hebben op basis van hun leeftijd.
  • Je leert je kinderen ook hoe ze de broederlijke band kunnen weven. "Het is meer dan het opvoeden van een kind", zegt Nicole Prieur, psychotherapeut en filosoof, "we leren twee mensen om elkaar te kennen, van elkaar te houden en elkaar te respecteren." Ouders en kinderen leren over anderszijn. "Een ervaring om bij elke nieuwe geboorte opnieuw te beleven.

1 2 3 4 5