Uw kind 3-5 jaar

De komst van de baby stoort hem

De komst van de baby stoort hem


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sinds je terugkwam met je kleine broertje of kleine zusje van de kraamtijd, gaat er niets met je oudere mee. Hij achtervolgt de onzin, wil niets eten of wordt 's nachts wakker. Het voelt de crisis van jaloezie!

Sinds de komst van de baby heeft je grootmoeder zijn humeur

Je oudste vindt dat je minder beschikbaar bent en deze situatie lijkt hem oneerlijk. Alle middelen zijn goed om uw aandacht vast te houden.

Hij doet domme dingen

Terwijl iedereen extatisch is voor de baby, vreest hij dat deze zal worden vergeten. Hij overtreedt de regels om je te laten reageren. Hij zoekt zijn lagers en hij laat je weten door zijn acties, zijn houding.

  • Wat te doen? Geef hem op de dag echte momenten van medeplichtigheid zonder in te grijpen met de baby.

Hij heeft agressie tegen de baby

Je vertelde hem over een nieuwe speelkameraad en hij staat oog in oog met een baby die alleen slaapt, eet ... en die volledig profiteert van de energie van zijn moeder. Je oudste probeert een verward en schuldig gevoel uit te drukken: woede.

  • Wat te doen? Zet woorden op haar emoties: "Je hebt het recht om boos te zijn, ik begrijp dat je het niet zo goed vindt om niet langer het enige kind te zijn. Je mag de baby op geen enkele manier pijn doen. "Niet accepteren." Kies met hem een ​​knuffeldier waaraan hij zijn grote woede kan doorbrengen.

Het lijkt afwezig, gewist

Hij raakte diep gewond en durft zijn woede niet te uiten.

  • Wat te doen? Ontlaad zijn spanning met een strijd om kussens. Op deze leeftijd is het een fysieke, speelse en gezonde uitdrukking van agressie. Neem elk kussen en vraag hem om ze met al zijn woede te gooien. Over enkele minuten krijgt hij zijn glimlach terug.

1 2