Je baby 0-1 jaar

Routine, baby's zijn er dol op!


Routine is de vriend van de baby, wist je dat? Knuffels, maaltijden en dodos op vaste tijden ... voor je peuter, monotonie rijmt op veiligheid en hij voelt zich goed wanneer zijn dagelijks leven voorspelbaar is. Geniet ervan!

Een routine, waarvoor?

  • Voor je baby, een frame waarin zijn behoeften aan elkaar zijn gekoppeld, zoals slapen, eten, veranderd worden, knuffelen en spelen, is vanaf de eerste dagen noodzakelijk. Hoe duidelijker de structuur, hoe veiliger en zelfverzekerder uw kind is in zijn wereld. Enkele dagen na zijn geboorte begint hij zijn omgeving al te ontdekken. Hij probeert oorzaak-gevolg-verbanden te leggen en schept verwachtingen over hoe de mensen om hem heen werken.

Een nuttige routine voor hem en voor jou

  • Als uw baby een routine heefthij zal zijn energie niet nodig hebben om zijn universum te ordenen en zal het in staat kunnen stellen om zijn intellectuele ontwikkeling te dienen. Op een bekend terrein zal uw peuter zelfverzekerder zijn en een staat van diepe harmonie betreden, de ideale basis voor nieuwe waarnemingen en creativiteit.
  • Ook u zult het beter leven, want als uw kind zijn gewoonten kenthij zal beter slapen, en vaker op vaste tijden, zodat u ervan kunt genieten.
  • Hoe organiseer je het dagelijkse leven van je baby en tegelijkertijd het jouwe? Let de eerste dagen goed op je kind. Je zult in korte tijd zien, volgens de toon van zijn stem en de intensiteit van zijn tranen, of hij moe, hongerig of verveeld is. Nadat u hebt bepaald hoe laat uw baby het liefst eet, laat u de rest van de dag afkoelen. U kunt dan een routine instellen die uw baby zal herkennen.

Routine dutje tijd

  • Wanneer uw baby moet slapen, verlaagt u de schaduw, zet je mobiel aan en zorg ervoor dat hij altijd op dezelfde manier in slaap valt. Maar respecteer de volgorde die u hebt gekozen. Na een paar dagen zal hij hebben geleerd dat als "de blinden naar beneden gaan" je moet slapen.
  • Goed om te weten : Uw baby heeft mogelijk wat hulp nodig om te leren hoe hij de dag van de nacht kan onderscheiden. Als u overdag een dutje doet, moet u de luiken niet volledig sluiten en de deur op een kier laten staan. Omgekeerd, als je het verandert, zorg er dan voor dat alles kalm blijft. Hij zal het dag-nachtritme leren.

1 2