Zwangerschap

Radiopelvimetrie, hoe werkt het?


Wat als je bekken te smal was om het hoofd van je baby door de bevalling te laten? Wees gerust! Bij de minste twijfel zullen artsen een radiopelvimetrie uitvoeren om precies te weten hoeveel ruimte uw kind heeft.

Wat is radiopelvimetrie?

  • ray pelvimetrie is een zeer nauwkeurige röntgenfoto (of offer) die de millimeter van de afmetingen van uw bekken ("bekken" in het Latijn ") kan meten en deze kan vergelijken met die van het hoofd van uw toekomstige baby, verreweg de meest Met dit examen kun je weten of je bekken breed genoeg is om je baby te laten passeren op de dag van levering.

In welke gevallen is dit onderzoek voorgeschreven?

  • In geval van twijfel tijdens pelvimetrie, een eenvoudig gynaecologisch onderzoek uitgevoerd rond de 37e week van de zwangerschap om de grootte en vorm van je bekken te beoordelen. Als deze meting niet overtuigend genoeg is, kan de arts een radiopelvimetrie voorschrijven om het resultaat te verfijnen.
  • Als je baby op een stoel komt. Nogmaals, dit is om ervoor te zorgen dat het hoofd van uw baby eenmaal door de rest van het lichaam gaat, omdat in dit stadium een ​​keizersnede niet kan worden uitgevoerd. Het is daarom essentieel om te weten voordat ...
  • Als u een ernstig bekkentrauma heeft gehadbijvoorbeeld tijdens een auto-ongeluk. Uw arts zal controleren of u geen gevolgen heeft gehad en of uw bekken niet is vervormd, waardoor de goede doorgang van uw baby wordt voorkomen.
  • Als u ooit een keizersnede heeft gehad tijdens een vorige zwangerschap omdat uw bekken te strak was tijdens de bevalling. Radiopelvimetrie is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat een nieuwe vaginale bevalling mogelijk is.

1 2