Uw kind 1-3 jaar

Vruchtensap gebruikershandleiding

Vruchtensap gebruikershandleiding


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Uw peuter zal graag de zoete of zure geneugten van het fruit en de voordelen van hun vitamines en andere rijkdommen proeven. Eigengemaakte vruchtensappen of kant-en-klare commercials, onze instructies voor het maken van de juiste keuze.

Welke vruchten kiezen voor zijn sappen?

 • Het draait allemaal om smaak en balans. De zoetste vruchten zijn kersen, bananen, druiven en vijgen. Kom dan, in bulk, de appel, de sinaasappel, de peer, de grapefruit (roze bij voorkeur omdat het zoeter is), perzik, pruim, ananas, abrikoos en kiwi. de minst zoete vruchten zijn aardbei, kruisbes, framboos, citroen, watermeloen en meloen.
 • Niet alle vruchten hebben ook hetzelfde vitamine C. Het rode fruit (zwarte bes in de kop) en de citrusvruchten zijn dronken. De armste vitamine C zijn abrikozen, appels, druiven, pruimen, kersen, perziken en peren.
 • Om de vitaminerijke rijkdom van sommigen te combineren met de suiker van anderen, bied je je peutercocktails aan waar hij met plezier van zal genieten.

Eigengemaakte vruchtensappen: het ideaal

 • Welk materiaal? Voor citrusvruchten is een eenvoudige sapcentrifuge voldoende. Aan de andere kant is een centrifuge of sapcentrifuge nodig voor andere soorten fruit.
 • Welke vruchten kiezen? Kies seizoensfruit, rijp maar niet te veel en frisheid. Te lang blootgesteld aan het schap, kunnen de vruchten, die in de meeste gevallen al kunstmatig zijn gerijpt, tot 80% van hun rijkdom aan vitamine C verliezen. Koop ze in een winkel waar u de snelle omzet van producten kent en niet bewaar ze niet.
 • Raad +: Bied ze, zodra ze gehaast zijn, aan je peuter aan zodra de sappen oxideren bij contact met de lucht en binnen een uur verliezen wat er over is van vitamine C.

Commerciële vruchtensappen: praktisch

Commerciële sappen zijn er niet zonder voordeel verre van! Maar het kopen van een bereid vruchtensap moet niet lichtvaardig worden gedaan. Een goede lezing van de etiketten is noodzakelijk. Hier is een afnemende volgorde van fruit rijk aan vitamines:

 • Vers fruitsap. Dit zijn de dichtstbijzijnde zelfgemaakte sappen. Vers fruit geplukt op de vervaldag en verpakt op de plaats van de oogst, wordt eenvoudig geperst voordat het zonder enige warmtebehandeling (verwarming) wordt gebotteld. Ze respecteren dus het maximale gehalte aan vitamines en mineralen van fruit. Net als zelfgemaakte sappen, is hun bewaring van korte duur. Eenmaal geopend, moeten ze snel worden geconsumeerd en koel worden bewaard wanneer ze worden geopend.
 • Bevroren sappen. Er zijn verschillende soorten diepvriesproducten: hele diepvriesproducten die minder dan 6 maanden na de verpakkingsdatum moeten worden gegeten om hun suiker en vitamine C intact te houden, gepasteuriseerde concentraten die iets minder rijk zijn aan vitamine C en bevroren concentraten onder vacuüm die, niet gepasteuriseerd, het volledige vitaminegehalte van de vrucht behouden.
 • Zuiver vruchtensap 100%. De vruchten worden gepasteuriseerd door verhitting, waardoor ze een deel van hun vitamine C verliezen. Als ze zonder toegevoegde suiker zijn, worden ze "puur vruchtensap" genoemd en is een suikertoevoeging (5%) aangegeven met de naam "zoet sap".
 • Vruchtensappen gemaakt van concentraat. Elke concentratie van puur sap door verhitting vernietigt een deel van de vitamine C van het fruit. Vitamine A, minerale zouten en sporenelementen blijven daarentegen stabiel. Als suiker wordt toegevoegd, moet dit op het etiket worden vermeld.
 • De nectars. Ze worden verkregen door water en suiker (maximaal 20%) toe te voegen aan een sap, een fruitpuree of een mengsel van beide. Het percentage fruit moet tussen 25 en 50% liggen. Ze bevatten weinig vitamines, maar behouden hun rijkdom aan mineralen en sporenelementen.
 • Vruchtendranken. Gedehydrateerde fruitpoeders en siropen zijn niet van bijzonder nutritioneel belang omdat ze arm zijn aan fruit. Het enige voordeel is het stimuleren van de consumptie van water bij kinderen ... maar ook die van suiker, wat veel minder interessant is.

Karine Ancelet


Video: zelf sap maken (Mei 2022).


Opmerkingen:

 1. Garrad

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - het is erg druk. Maar ik zal binnenkort noodzakelijkerwijs schrijven dat ik denk.

 2. Terrin

  de eerste is de beste

 3. Jonah

  Op een fantastische manier!

 4. Zulugis

  Ik hoorde zoiets, maar niet zo gedetailleerd, maar waar heb je het materiaal vandaan gekregen?

 5. Parounag

  Excuseer dat ik me ermee bemoei... Voor mij is deze situatie bekend. Laten we bespreken.Schrijf een bericht