Uw kind 1-3 jaar

Waarvoor is de boetseerklei goed?

Waarvoor is de boetseerklei goed?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Op dezelfde manier als kleurpotloden of stiften, is boetseerklei een klassieker uit de moederjaren en zelfs daarvoor! Universeel, tijdloos en zo gevarieerd, boetseerklei blijft een van de favoriete spellen van de kleintjes. Het is gek wat het je jonge artiest kan brengen!

Modelleerklei, ideaal voor het ontwikkelen van aanraking en fijne motoriek

 • Net als klei, zoutdeeg of aarde is boetseerklei een uitstekende manipulatieve activiteit. Dankzij dit zal je peuter zijn fijne motoriek uitoefenen. Om een ​​meesterwerk te maken, moet men modelleren, snijden, aanpassen, rollen, assembleren, kneden, plat maken ... Kortom, werk zijn tien vingers om zijn actie te verzekeren om een ​​bevredigend resultaat te verkrijgen. Niet zo eenvoudig!
 • En ook: wanneer uw kind zijn speeldeeg manipuleert, overweeg dan welke hand hij het eerst gebruikt. Een goede manier om te controleren of hij rechts- of linkshandig wordt.

De boetseerklei, goed deeg om tot de verbeelding te spreken

 • Met speeldeeg kan uw kind uren spelen met het creëren en uitvinden van personages, dieren, voedsel, bloemen, vormen ... Bovendien maakt dit fantastische materiaal het mogelijk om een ​​productie te ontwikkelen. Het kan missen, opnieuw beginnen, doen, ongedaan maken in tegenstelling tot de tekening die een spoor achterlaat!
 • Niet alleen, met boetseerklei kan uw kind in drie dimensies reproduceren wat hij zich voorstelt, maar bovendien kan hij rondes, worstjes, slangen maken ... die zijn handmatige gemak ontwikkelen naast zijn coördinatieoog / de hand.
 • En ook: boetseerklei is zeer rustgevend voor een actief kind omdat het een individuele en persoonlijke taak is die concentratie vereist.

De boetseerklei, geweldig om de geest wakker te maken

 • Met zijn kleuren, zijn geuren, zijn veelvoudige texturen (tegenwoordig zijn er modelleerpasta's die de kleur en korrelig zand reproduceren, de geur van aardbei ...), het deeg zorgt voor verschillende sensaties.
 • Wanneer hij bijvoorbeeld ballen maakt, begint uw kleine modelleerder formulieren te leren en begrijpt hij ook het begrip grootte. Klein of groot de bal?
 • En ook: het creëren van volumevormen (een man bijvoorbeeld) helpt uw ​​kind een goede weergave van zijn lichaam te hebben.

Safia Amor met Pascal Iglesia, leraar op school.

Het recept voor zelfgemaakt deeg

 Opmerkingen:

 1. Lonato

  Schattig =) Schattig, gewoon fantastisch gyy, ik wilde geen domme opmerking schrijven, maar mijn hoofd zat vol met de analyse van wat ik las

 2. Culum

  Daarin is er iets. Bedankt voor de informatie, kan ik ook iets helpen?

 3. Maeret

  Where do I get my nobility from?

 4. Bakasa

  JY ... niet slecht

 5. Casen

  Ik geloof dat je het mis had. Ik ben er zeker van. Ik ben in staat om het te bewijzen. Schrijf me in PM, het praat met je.

 6. Celeus

  Ik heb me speciaal op het forum geregistreerd om je te bedanken voor je hulp in deze kwestie.Schrijf een bericht