Je kind 3-5 jaar

Reinheid is niet zijn kracht!

Reinheid is niet zijn kracht!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Was je handen, je peuter zal moeten begrijpen dat dit essentieel is. Zoveel om hem zo snel mogelijk de hygiënevoorschriften te leren. In vijf lessen.

Als uw kind naar de kinderkamer is gegaan, weet hij al dat u uw handen vaak moet wassen. Als dit niet het geval is, is het de hoogste tijd om dit automatisme en anderen in te prenten. Een essentieel leerproces, niet alleen om elkaar te respecteren, maar ook voor anderen.

1e les in netheid: we wassen onze handen

  • Je handen schoon houden is belangrijk ... begin met uit te leggen waarom.De hele dag raken zijn kleine vingers voorwerpen op school, trapleuningen, enz. En pakken de bacteriën op met schoppen. Handen wassen is vooral nuttig om de verspreiding van infectieziekten te beperken: rhino-faryngitis, gastro-enteritis, griep ... Wanneer? Thuiskomen, voordat je naar de tafel gaat en, natuurlijk, nadat je naar het toilet bent gegaan Het is niet nodig om het tot het minste stof te fobiseren!
  • Na theorie, oefenen. Laat hem zien hoe het moet: doe wat zeep in de palm van zijn handen en wrijf over elke palm met de vingers van de andere hand. Wrijf je vingers tegen elkaar door ze te kruisen (de bacteriën gaan in het schuim over). Reinig ten slotte elke pols. Spoel daarna. Nog een paar sessies en hij zal het alleen weten te doen!

2e les: we gebruiken de toiletten correct

  • Voorkom op openbare plaatsen dat uw kind rechtstreeks op het W.-C-zitje gaat zitten. Bescherm de telescoop met toiletpapier, vooral als het een klein meisje is! Om haar blaas te legen, moet ze meer zitten en ontspannen dan de jongen. Als dit "legen" onvolledig is, prolifereren de kiemen rond de urinaire of vulvaire opening in de blaas: pas op voor de infectie.

1 2 3