Zwangerschap

De geboortebonus, hoe werkt het?


Heb je net gehoord dat je zwanger bent of gaat adopteren? Om je uit te rusten en je voor te bereiden op de komst van je baby, heb je recht op de geboortebonus. Hoe het aan te raken? Wij vertellen u alles!

  • De geboortebonus van de kinderopvangtoeslag (Paje) is een middelgeteste premie om de komst van het kind voor te bereiden. Het beoogt de uitgaven te dekken die verband houden met de komst van een kind. Het wordt eenmaal betaald na de geboorte van uw kind, vóór het einde van zijn tweede maand.

Voorwaarden voor toeschrijving:

  • Ongeacht uw nationaliteit, u moet in Frankrijk wonen en voldoen aan de voorwaarden voor verblijf als u een burger van de Europese Unie of Zwitserland bent, of het café een geldige verblijfsvergunning verstrekken als u een vreemdeling bent en geen onderdaan van de Europese Unie.
  • U moet geslaagd zijn voor het eerste prenatale onderzoek (vóór het einde van de derde maand van de zwangerschap). Met behulp van uw vitale kaart zal de arts of verloskundige die dit onderzoek uitvoert uw zwangerschapsrapport online invullen en u een document getiteld "Eerste prenataal onderzoek" geven waarmee u uw zwangerschap kunt aangeven met uw Caisse d 'enfance. gezinstoelagen en uw primaire ziekenfonds. Deze 2 organismen moeten binnen de eerste 14 weken van je zwangerschap worden aangemeld.
  • Het bedrag: voor kinderen geboren op of na 1 april 2018, het bedrag tot 31 maart 2020 is € 941,67 (voor een ongeboren kind, verdubbel dit bedrag voor een tweeling, drievoudig voor drieling ...).
  • Uw inkomsten moeten onder de onderstaande bronlimieten liggen:
Aantal kinderenParen met één activiteitsinkomenAlleenstaande ouder of stel met twee activiteitsinkomsten
131 345 €41 425 €
237 614 €47 694 €
345 137 €55 217 €
Per extra kind7 523 €7 523 €

Artikel bijgewerkt op 12/09/2019