Zwangerschap

De ruggenprik: wat denken vrouwen

De ruggenprik: wat denken vrouwen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tegenwoordig kunnen bijna alle vrouwen profiteren van een ruggenprik tijdens de bevalling. Toch ontstaat bij sommige vrouwen een vraag naar alternatieven. Dit bleek uit een onderzoek van Ciane *.

Een revolutie in de verloskamer

 • Epiduraal is een lokale analgesie die de pijn verdooft en niet de sensaties. Door de geboortekamer binnen te gaan, veranderde ze volledig het gevoel van bevalling bij vrouwen.
 • Het wordt aangeboden aan vrouwen die vaginaal bevallen, maar ook door een keizersnede.
 • Sinds 1994 kunnen alle vrouwen dankzij Simone Veil ervan profiteren dankzij een volledig beheer van deze analgesie door een ziektekostenverzekering.
 • Bij het naderen van het 20-jarig jubileum heeft Ciane * een online-enquête gehouden bij meer dan 8.000 vrouwen om erachter te komen wat zij dachten over deze analgesie.

Toenemende epidurale snelheid

 • Sinds 2005 meldt het onderzoek een gestage toename van het aantal vrouwen dat een ruggenprik wil wanneer ze op de kraamafdeling aankomen, evenals een toename van het aantal beoefende epiduralen. In 2012 profiteerde 88% van de primipare vrouwen (vrouwen wier eerste geboorte) en 58% van de multipare vrouwen (vrouwen die meerdere keren zijn bevallen), vergeleken met respectievelijk 76% en 50% tussen 2005 en 2007.

Gedeeltelijke tevredenheid ...

 • 78% van de vrouwen die een ruggenprik wilden en hadden, verklaren zich zeer of liever tevreden. Aan de andere kant voelt 56% van degenen die er een hadden toen ze het niet wilden aanvankelijk om verschillende redenen ontevreden: gebrek aan keuze, ondersteuning, informatie, gebrek aan sensaties ...
 • Wat betreft de vrouwen die besloten deze analgesie niet te gebruiken, zei 97% tevreden te zijn met de juiste keuze.

Informatie verbeteren om het niveau van ontevredenheid te verminderen

 • Het onderzoek van Ciane * toont een verlangen aan bij vrouwen om de grenzen van deze analgesie te kennen zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.
 • Het benadrukt ook een verwachting van alternatieven voor de klassieke epidurale. Het dilatatiebad, de bekkenmobilisatieballon of de zelfvernietigende epidurale (gecontroleerd door de vrouw) lijken vormen van pijnverlichting te zijn die door vrouwen worden gewaardeerd en waarvan de praktijk moet worden ontwikkeld.

* Collectieve interassociatieve rond de geboorte

Frédérique Odasso

(Nieuws van 18/04/13)Opmerkingen:

 1. Erwin

  Zal op de een of andere manier omgaan.

 2. Zukus

  het antwoord begrijpelijk

 3. Rylan

  Bedankt, de post is echt verstandig en to the point, er valt iets te leren.

 4. Serafin

  Een heel goede vraag

 5. Aragal

  Ik zou zeggen over de monumentaliteit, grandeur van enkele plots. En ik zou het noemen - ongefilterd echt. Naar mijn mening is schoonheid nog steeds iets anders: de beste, de puurste, de uitverkorene, waardoor je beeft en versteld bent. Je kunt in alles schoonheid vinden, maar alles in een menigte is geen schoonheid. NAAR MIJN BESCHEIDEN MENING.Schrijf een bericht