Uw kind 3-5 jaar

Konijn, fret, rat ... pas op voor allergieën!


De NAC (nieuwe huisdieren) vallen onze huizen binnen: hamster, konijn, fret en meer recent de rat, staarde ondanks zichzelf dankzij de film "Ratatouille". Pas op, deze schattige beestjes kunnen echter allergieën bij kinderen veroorzaken.

De situatie

  • Honden, katten, vogels ... meer dan 10 miljoen huisdieren delen ons dagelijks leven. Hieraan moet de NAC worden toegevoegd: hamsters, cavia's, fretten, slangen, insecten en andere exotische dieren. De rat is ook een groot succes sinds de release van de animatiefilm "Ratatouille", waarin hij de rol van leerling-kok speelt.
  • Al deze "nieuwe" huisdieren, hoe schattig ze ook zijn, kan allergieën veroorzaken bij hun kleine eigenaren.

Hoe allergie voorkomen?

  • "Als uw kind atopisch terrein heeft - dat wil zeggen een vermogen om allergische manifestaties te presenteren - het kan zich heel snel bewust worden van de allergenen in de huid van NAC en rhinitis, conjunctivitis of, meer serieus, gewelddadige astma veroorzaken, "zegt Dr. Fabienne Rancé, kinderarts allergoloog aan het Universitair Ziekenhuis van Toulouse.
  • En om enkele preventieve maatregelen in herinnering te brengen: Zorg ervoor dat uw kind niet allergisch is voordat u een huisdier houdt (schoolkonijn bijvoorbeeld). A fortiori als u een metgezel op handen en voeten moet kopen, neem dan contact op met een allergoloog voor een preventieve beoordeling. Wanneer zijn hypoallergene NAC's?

Maryse Damiens

Wilt u uw ervaringen en vragen delen? Tot ziens op onze Gezondheidsforum.