Anders

Vissen op kleine vissen


Vind elke dag een van de infos die zijn geëxtraheerd uit de nieuwe uitgave van de collectie "De essentie van: 71 games voor erop en eraan", verkocht met het juni-nummer van. Vandaag twee games voor 2-4 jaar.

  • Noem twee groepen kinderen, aan de ene kant de vissers, aan de andere kant, vis. De kleine vissers die in een cirkel staan, staan ​​met hun handen omhoog en tellen, terwijl de kleine vissen passeren en zich in de rondte terugpakken ...
  • Kies met de groep vissers een aantal. Dat is wanneer je de netten gooit.
  • Op het belangrijkste moment, wanneer het aantal is bereikt, laten vissers hun armen zakken en vangen ze vissen die vissers worden. De laatst gevangen vis won!

Het pakijs

  • Het pakijs is een groot wit laken dat op het gazon wordt gelegd. Het doel: je kinderen zijn pinguïns die op de ijsschots moeten klimmen.
  • In het begin is het eenvoudig, er is ruimte voor iedereen. Dan komen de pinguïns uit het pakijs naar beneden om te gaan zwemmen. Gedurende deze tijd smelt de zon het pakijs: u vouwt het vel in twee om het kleiner te maken. De pinguïns zullen strakker worden om weer te drogen.
  • Is het gelukt? Goed gedaan, maar het is tijd om terug te gaan om te gaan zwemmen voor vis. Het pakijs smelt nog steeds en de pinguïns gaan strategieën bedenken om te overleven op dit pakijs, dat van bocht tot bocht krimpt.

Stéphanie Letellier

Andere spellen hier.

Vind meer informatie in "De essentie van: 71 spellen voor buiten en binnen", verkocht met het zaknummer van juni.

Eet alles, koppels, autoriteit, kinderopvang, allergieën, slaap, voeding, spelletjes en speelgoed, terug naar school ... vind andere essentiële tips.